Ingrediente pentru cheesecake cu afine, fara coacere:
-350 g biscuiti digestivi
-150 g unt nesarat
-500 g branza de vaci dulce, bine scursa
-500 g smantana lichida pentru frisca
-150 g zahar pudra
-1 plic de zahar vanilat
-300 g afine
-1 borcan dulceata de afine
Metoda de preparere:
1.Zdrobeste biscuitii digestivi intr-un blender sau pune-i intr-o punga si loveste-i cu un sucitor pana devin marunti.
2.Topeste untul nesarat intr-o cratita la foc mic sau in cuptorul cu microunde.
3.Intr-un castron, amesteca biscuitii zdrobiti cu untul topit pana se incorporeaza complet.
4.Aseaza amestecul de biscuiti intr-o tava rotunda, cu pereti detasabili (tava ar trebui sa aiba aproximativ 25 cm diametrul) si preseaza bine pentru a forma o baza uniforma. Pune tava in frigider pentru aproximativ 30 de minute pentru a se intari.
5.Intr-un bol mare, mixeaza smantana lichida cu zaharul vanilat pana se obtine o frisca tare.
6.Frisca obtinuta la pasul anterior se mixeaza cu branza de vaci bine scursa si cu zaharul pudra pana se ajunge la o crema fina.
7.Adauga 150 g de afine in compozitie si amesteca usor pentru a le distribui uniform.
8.Toarna compozitia de branza si afine peste crusta de biscuiti din tava si niveleaza suprafata.
9.Restul de 150 g de afine se amesteca cu dulceata si se orneaza deasupra prajitura.
10.Se pune prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte pentru a se intari.
Puteti opta si pentru varianta in care toate fructele sunt puse deasupra si sa nu mai fie adaugate in crema. De asemenea, dulceata de afine este optionala. Puteti orna doar cu afine, puteti lasa cheesecake’ul simplu sau puteti inlocui dulceata de afine cu ceea ce va place mai mult.
Cheesecake cu afine este o delicatesa cremoasa si dulce-acrisoara, perfecta pentru a fi savurata la orice ocazie. Poate fi servit ca desert racoritor in zilele calde de vara sau ca o felie de dulce in timpul sezonului de iarna. Bucura-te de aceasta gustare delicioasa alaturi de cei dragi! Se pregateste rapid, e usor de facut si e foarte gustoasa. Merita sa o incerci!
S-ar putea sa-ti placa si reteta noastra de Gogosi cu iaurt si stafide