Cheesecake cu arahide si caramel – O combinatie DELICIOASA de texturi si arome

Ingrediente pentru baza de biscuiti:
200 g biscuiti Lotus
100 g unt
Ingrediente pentru crema de branza:
250 g mascarpone (sau cream cheese/ricotta)
400 g branza dulce fina
200 g smantana fermentata
1 ou
100 g zahar pudra
1 lingura faina
Ingrediente pentru glazura:
150 g ciocolata Milka cu arahide si caramel
60 ml smantana pentru frisca
2 linguri crema Lotus

Mod de preparare:

  1. Prepararea bazei:
    Marunteste biscuitii si amesteca-i cu untul topit.
    Pune compozitia in forma de copt (32×19 cm), apasand bine pentru a forma o baza uniforma.
    Coace baza in cuptorul preincalzit la 150°C timp de 10 minute, apoi las-o sa se raceasca.
  2. Prepararea cremei de branza:
    Amesteca mascarpone, branza dulce, smantana, oul, zaharul si faina pana obtii o compozitie fina.
    Toarna crema peste baza de biscuiti racita si bate usor forma de masa pentru a elimina eventualele bule de aer.
  3. Coacerea cheesecake-ului:
    Preincalzeste cuptorul la 150°C. Pune un vas cu apa in partea de jos a cuptorului pentru a crea abur – acest pas ajuta la prevenirea craparii cheesecake-ului.
    Coace cheesecake-ul timp de aproximativ 45 de minute. Este gata cand marginile incep sa se desprinda usor de forma.
    Opreste cuptorul si lasa cheesecake-ul inauntru inca o ora pentru a se raci treptat.
  4. Prepararea si aplicarea glazurii:
    Incalzeste smantana pentru frisca si amestec-o cu ciocolata taiata in bucati mici pana se topeste si obtii o ganache lucioasa.
    Toarna ganache-ul peste cheesecake-ul racit.
    Topeste crema Lotus la microunde si stropeste cheesecake-ul pentru un efect decorativ.
    Poti adauga bucati de ciocolata sau alte decoratiuni, dupa preferinta.
    Servire:
    Lasa cheesecake-ul la frigider cateva ore inainte de a-l servi.
    Pofta buna!