Chifle pufoase cu lapte. Iti vine greu sa te opresti din mancat

Chiflele pufoase cu lapte sunt una dintre acele delicii care te fac sa te simti ca acasa. Usor de preparat si incredibil de gustoase, aceste chifle sunt perfecte pentru orice masa. Cu o textura moale si aerisita, ele se potrivesc de minune atat simple, cat si alaturi de alte preparate.

Ingrediente:

560 g faina universala
60 ml lapte cald
2 si 1/4 lingurite drojdie uscata activa
240 ml suc de ananas la temperatura camerei
80 g unt topit plus 2 linguri extra
1/2 lingurita sare
100 g zahar
2 oua usor batute
2 linguri lapte pentru uns painea

Instructiuni de preparare a chiflelor:

Intr-un bol combina drojdia cu laptele cald. Lasa amestecul sa stea timp de 5 minute, sau pana devine spumos. Adauga sucul de ananas, zaharul, untul topit, sarea si ouale. Amesteca totul cu o lingura de lemn.
Adauga 4 cani de faina in bol, adaugand cate 1 cana pe rand si amestecand cu o lingura de lemn. Amesteca pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Presara treptat restul de 1/2 cana de faina, amestecand, pana cand aluatul se aduna in centrul bolului. Nu vei avea nevoie de toata faina ramasa.

Transfera aluatul pe o suprafata usor infainata. Framanta aluatul pana devine neted si elastic, aproximativ 6-10 minute. Presara faina pe suprafata si pe maini dupa nevoie pentru a preveni lipirea in timpul framantarii.
Aduna aluatul intr-o bila neteda si pune-l intr-un bol. Acopera bolul cu un prosop de bucatarie curat si lasa-l sa creasca timp de 1 ora si 30 de minute pana la 2 ore, sau pana isi dubleaza volumul. Intre timp, unge cu unt o tava de copt de 23×33 cm.

Dezumfla usor aluatul si imparte-l in 20-23 de portii egale. Ruleaza fiecare portie intr-o bila neteda si asaza-le in tava pregatita. Repeta cu restul portiilor. Bilutele de aluat ar trebui sa fie asezate aproape una de alta in tava. Acopera-le lejer cu un prosop de bucatarie curat si lasa-le sa mai creasca inca o ora.

Preincalzeste cuptorul la 175°C. Unge deasupra chiflelor cu lapte si coace-le timp de 16-20 de minute, sau pana cand deasupra devin aurii. Unge chifle calde cu unt topit.

Fie ca le savurezi la micul dejun, pranz sau cina, aceste chifle pufoase cu lapte vor deveni rapid un favorit in casa ta. Este aproape imposibil sa te opresti din mancat odata ce ai gustat prima bucatica. Incanta-ti familia si prietenii cu aceasta reteta minunata si bucura-te de fiecare moment petrecut impreuna la masa.