Chiftele de Cartofi si Carne Tocata – Reteta Savuroasa si Usor de Pregatit

Chiftele de Cartofi si Carne Tocata – Reteta Savuroasa si Usor de Pregatit

Chiftelele de cartofi si carne tocata reprezinta un deliciu culinar pe care il poti pregati cu usurinta acasa. Aceasta reteta combina textura fina a cartofilor cu gustul bogat al carnii tocate, oferindu-ti un preparat savuros si satios, perfect pentru mesele de familie.

Ingrediente:
1,3 kg cartofi
1 ceapa
0,5 morcovi
240 ml ulei vegetal
350 g carne tocata
4 oua
Sare si piper – dupa gust
40 g patrunjel
4 linguri faina

Mod de preparare:

Fierbeti cartofii si ouale.
Dupa ce cartofii s-au racit, pasati-i pentru a obtine un piure fin.
Taiati ceapa in cubulete mici si radeti morcovul.
Intr-o tigaie cu ulei incins, caliti ceapa si morcovul pana se inmoaie.
Adaugati carnea tocata peste legumele calite si amestecati bine.
Condimentati amestecul cu sare, piper si adaugati ouale fierte taiate in cubulete mici.
Prajiti amestecul pentru cateva minute, apoi lasati-l sa se raceasca.
In piureul de cartofi, adaugati un ou crud, patrunjelul tocat, faina si sare, amestecand bine pana obtineti o compozitie omogena.
Presarati faina pe o suprafata de lucru si luati cate o lingura din amestecul de cartofi, pe care il aplatizati intr-o foaie subtire.
Puneti o lingura de umplutura in mijlocul fiecarei foi de cartofi si sigilati marginile.
Repetati cu restul aluatului si al umpluturii.
Prajiti chiftelele in ulei incins pana devin aurii pe ambele parti.

Chiftelele de cartofi si carne tocata sunt o alegere ideala pentru un pranz sau o cina rapida, dar plina de arome. Cu un exterior crocant si un interior moale si gustos, aceste chiftele vor deveni cu siguranta preferatele tale si ale celor dragi. Incearca reteta si bucura-te de gustul minunat al acestui preparat simplu, dar delicios!