
Ingrediente
200 g file cod
200 g file somon
2 cartofi fierti in coaja
1 ceapa
1 legatura patrunjel
2 oua
1 lingura faina
200 g pesmet
ulei, pentru prajit
sare
piper
Mod de preparare:
Spalati bine fileurile de peste, apoi fierbeti-le timp de 5–7 minute intr-o oala cu apa sarata, aflata in clocot. Dupa ce au fiert, lasati-le sa se raceasca intr-o sita, apoi curatati-le de piele si, daca este necesar, indepartati cu grija orice os ramas. Maruntiti carnea cu o furculita.
Curatati cartofii fierti, pasati-i si transferati-i intr-un bol incapator. Incorporati pestele pregatit, ceapa tocata fin, patrunjelul verde, ouale, faina si asezonati cu sare si piper, dupa gust. Amestecati totul pana obtineti o compozitie omogena, apoi lasati amestecul la frigider pentru aproximativ o jumatate de ora, pentru a se lega mai bine.
Umeziti-va mainile cu apa, modelati chiftelele in forme egale si turtite usor. Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei bine incins, la foc mediu, pana capata o crusta aurie si apetisanta pe ambele parti.
Se servesc calde, alaturi de garnitura preferata sau o salata proaspata.