Chiftele din carne de porc si ciuperci

Chiftele din carne de porc si ciuperci

Aceste chiftele din carne de porc si ciuperci sunt perfecte pentru o masa consistenta si plina de arome. Ciupercile si ceapa aduc un plus de savoare, in timp ce smantana si verdeata le confera o textura delicata. Usor de preparat, acest fel de mancare este ideal pentru pranz sau cina.

Ingrediente:
500 g carne de porc tocata
500 g ciuperci champignon
1 ceapa mare
1 lingura unt clarificat
1 ou
2 linguri smantana acra (18%)
2 linguri patrunjel verde tocat
sare, piper (dupa gust)
2-3 linguri pesmet
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Pregatirea ciupercilor: Spala si curata ciupercile, apoi da-le pe razatoarea mare. Toaca ceapa marunt. Intr-o tigaie, caleste ceapa in unt clarificat pana devine aurie, adauga ciupercile si gateste pana se evapora lichidul. Lasa compozitia sa se raceasca.
Pregatirea aluatului pentru chiftele: Pune carnea tocata intr-un bol si adauga compozitia de ciuperci si ceapa, smantana si oul. Asezoneaza cu sare si piper, adauga patrunjelul tocat si pesmetul, amestecand bine toate ingredientele.
Formarea si prajirea chiftelelor: Incinge uleiul intr-o tigaie. Formeaza chiftele ovale din compozitie si prajeste-le pana devin aurii si rumenite pe ambele parti.

Aceste chiftele sunt delicioase servite cu piure de cartofi sau o salata proaspata.