Aceste chiftelute de dovlecei au un gust usor si rafinat. Combinatia de ingrediente rezulta intr-un gust echilibrat si delicios.
Chiftelele de dovlecei cu telemea si usturoi sunt relativ usor de facut. Nu necesita mult timp de preparare sau tehnici complexe de gatit. Majoritatea ingredientelor sunt tocate si amestecate intr-un bol, iar chiftelele sunt prajite in ulei. Este o reteta potrivita pentru incepatorii in bucatarie si poate fi realizata cu succes chiar si de cei fara multa experienta culinara.
Ingrediente:
2 dovlecei medii
2 oua
1 legatura de marar verde
2-3 fire de ceapa verde (sau 2 cepe vechi)
160 g branza telemea rasa
5 linguri de faina sau pesmet
3-4 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit
Metoda de preparare chiftelute de dovlecei:
1.Spala dovleceii si indeparteaza capetele. Rade dovleceii pe razatoarea mare pune-i intr-un bol incapator.
2.Stoarce foarte bine dovleceii pentru a elimina excesul de apa.
3.Adauga ouale batute in bolul cu dovlecei si amesteca bine pana cand se combina.
4.Adauga in compozitie ceapa, usturoiul si mararul (toate tocate marunt).
5.Urmeaza adaugata branza telemea rasa, faina si pesmetul. Amesteca toate ingredientele bine intre ele pentru a le combina. Compozitia trebuie sa devina usor consistenta si omogena. Cantitatea de faina sau pesmet poate varia in functie de umiditatea dovleceilor.
6.Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
7.Incinge ulei intr-o tigaie mare, suficient pentru prajit chiftelele. Formeaza chiftele mici si pune-le in tigaie incinsa. Prajeste-le pe fiecare parte pana cand devin aurii si crocante.
8.Scoate chiftelele prajite pe un servetel absorbant pentru a indeparta excesul de ulei.
Serveste aceste chiftelute de dovlecei cu telemea si usturoi calde alaturi de o salata proaspata sau sos de iaurt cu usturoi. Poti sa le servesti ca aperitiv sau ca fel principal. Aceste chiftele sunt o modalitate excelenta de a folosi dovleceii intr-un mod creativ si gustos.
Chiftelele de dovlecei se servesc de obicei calde, imediat dupa prajire, pentru a se bucura de textura crocanta a exteriorului si de interiorul moale si suculent. Pot fi servite ca aperitiv, gustare sau fel principal in combinatie cu o salata proaspata si sosuri diverse. De asemenea, pot fi adaugate in sandvisuri, wraps sau in farfurii cu garnituri diverse pentru a crea un meniu variat si savuros.
S-ar putea sa-ti placa si reteta noastra de Budinca de legume la cuptor