Chiftelute de post, un preparat simplu si gustos

Daca iti doresti o reteta simpla, delicioasa si de post, aceste chiftelute cu cartofi si ciuperci sunt alegerea perfecta. Sunt crocante la exterior, fragede la interior si pline de savoare!

Ingrediente:
3 cartofi mari
200 g ciuperci
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
3 linguri de faina
3 linguri de pesmet
2 linguri de ulei de masline
1 legatura de marar tocat
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Curata cartofii, da-i pe razatoare si stoarce-i bine de apa.
Toaca marunt ceapa si ciupercile.
Piseaza usturoiul si toaca marunt mararul.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie.
Caleste ceapa 1-2 minute, apoi adauga ciupercile si gateste-le pana scade lichidul.
Lasa compozitia sa se raceasca.
Amesteca intr-un bol cartofii rasi, ciupercile calite, usturoiul, mararul, faina si pesmetul.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Modeleaza chiftelutele cu mainile umezite.
Incinge ulei intr-o tigaie si prajeste-le pe ambele parti pana devin aurii si crocante.
Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se servesc calde sau reci, alaturi de o salata proaspata sau un sos de usturoi cu iaurt vegetal. Pofta buna!