Chiftelute din carne de porc la cuptor. Cum sa-ti iasa la fel de fragede si gustoase ca cele prajite

Chiftelutele din carne de porc sunt un preparat clasic, indragit de toata familia. Varianta la cuptor este mai sanatoasa, dar pastreaza aceeasi textura frageda si gust delicios ca si cele prajite. Secretul consta in combinatia potrivita de ingrediente si modul de preparare.

Ingrediente (pentru aproximativ 25 de chiftelute):
500 g carne de porc tocata
1 ceapa mica, tocata fin
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 ou
2 felii de paine inmuiata in lapte si stoarsa
2 linguri de pesmet
1 legatura mica de patrunjel verde, tocat
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita de cimbru uscat
Sare si piper, dupa gust
2 linguri de ulei

Metoda de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca bine carnea tocata cu ceapa, usturoiul, oul, pesmetul si painea stoarsa. Adauga patrunjelul, boiaua, cimbrul, sarea si piperul. Framanta compozitia pana devine omogena. Acopera bolul cu folie alimentara si lasa-l in frigider pentru 20-30 de minute.
Scoate compozitia din frigider si modeleaza chiftelute de dimensiuni egale, cam cat o nuca mai mare. Pentru a preveni lipirea compozitiei de maini, umezeste-ti palmele cu putina apa.
Preincalzeste cuptorul la 200°C. Asaza chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le usor cu ulei folosind o pensula de bucatarie. Acest truc ajuta la formarea unei cruste usor aurii.
Introdu tava in cuptor si coace chiftelutele timp de 20-25 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului pentru o rumenire uniforma.

Pont pentru chiftelute fragede:
Pentru a obtine chiftelute fragede si suculente, asigura-te ca nu suprasoliciti carnea atunci cand o framanti. In plus, adaugarea painii inmuiate si stoarse ajuta la pastrarea umezelii in interiorul chiftelutelor.

Serveste chiftelutele la cuptor alaturi de o salata proaspata sau de piure de cartofi pentru o masa completa si savuroasa!