Ciocolatele de casa cu gem si glazura de ciocolata

Daca vrei un desert rafinat, dar simplu de pregatit, aceste ciocolatele de casa sunt alegerea perfecta. Straturile de biscuiti fragezi, gem delicios si glazura fina de ciocolata creeaza o combinatie irezistibila. Hai sa vedem cum le preparam!

Ingrediente
Pentru statul de biscuiti:
200 g faina
100 g unt moale
50 g zahar pudra
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita praf de copt
Un praf de sare
Pentru stratul de gem:
250 g gem de prune (sau orice gem dens, de preferinta acrisor)
1 lingurita esenta de rom (optional)
Pentru glazura de ciocolata:
200 g ciocolata neagra
50 g unt
50 ml frisca lichida

Mod de preparare

  1. Pregatirea biscuitilor
    Intr-un bol, mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema fina.
    Adauga oul si esenta de vanilie, apoi omogenizeaza compozitia.
    Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Framanta usor un aluat omogen.
    Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, apoi taie-l in forme patrate sau dreptunghiulare.
    Asaza biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i la 180°C timp de 12-15 minute, pana devin aurii.
    Lasa biscuitii sa se raceasca complet.
  2. Asamblarea cu gem
    Unge jumatate dintre biscuiti cu gem de prune, apoi acopera-i cu restul biscuitilor, presand usor pentru a se lipi bine.
    Pune biscuitii umpluti la rece timp de 30 de minute, astfel incat sa se intareasca putin.
  3. Prepararea glazurii si decorarea
    Topeste ciocolata cu untul si frisca lichida la bain-marie sau la foc mic, amestecand constant.
    Scufunda fiecare patrat de biscuiti in glazura de ciocolata, apoi asaza-le pe un gratar pentru a se scurge excesul.
    Lasa-le la frigider cel putin o ora, pana cand glazura se intareste complet.
    Servire
    Aceste ciocolatele de casa sunt perfecte pentru a fi servite alaturi de o cafea sau un ceai. Pot fi pastrate la frigider cateva zile, devenind din ce in ce mai gustoase.

Pofta buna! 🍫