Daca vrei un desert rafinat, dar simplu de pregatit, aceste ciocolatele de casa sunt alegerea perfecta. Straturile de biscuiti fragezi, gem delicios si glazura fina de ciocolata creeaza o combinatie irezistibila. Hai sa vedem cum le preparam!

Ingrediente
Pentru statul de biscuiti:
200 g faina
100 g unt moale
50 g zahar pudra
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita praf de copt
Un praf de sare
Pentru stratul de gem:
250 g gem de prune (sau orice gem dens, de preferinta acrisor)
1 lingurita esenta de rom (optional)
Pentru glazura de ciocolata:
200 g ciocolata neagra
50 g unt
50 ml frisca lichida
Mod de preparare
- Pregatirea biscuitilor
Intr-un bol, mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema fina.
Adauga oul si esenta de vanilie, apoi omogenizeaza compozitia.
Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Framanta usor un aluat omogen.
Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, apoi taie-l in forme patrate sau dreptunghiulare.
Asaza biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i la 180°C timp de 12-15 minute, pana devin aurii.
Lasa biscuitii sa se raceasca complet. - Asamblarea cu gem
Unge jumatate dintre biscuiti cu gem de prune, apoi acopera-i cu restul biscuitilor, presand usor pentru a se lipi bine.
Pune biscuitii umpluti la rece timp de 30 de minute, astfel incat sa se intareasca putin. - Prepararea glazurii si decorarea
Topeste ciocolata cu untul si frisca lichida la bain-marie sau la foc mic, amestecand constant.
Scufunda fiecare patrat de biscuiti in glazura de ciocolata, apoi asaza-le pe un gratar pentru a se scurge excesul.
Lasa-le la frigider cel putin o ora, pana cand glazura se intareste complet.
Servire
Aceste ciocolatele de casa sunt perfecte pentru a fi servite alaturi de o cafea sau un ceai. Pot fi pastrate la frigider cateva zile, devenind din ce in ce mai gustoase.
Pofta buna! 🍫