Ciorba delicioasa cu perisoare

Aceasta ciorba cu perisoare are un gust atat de bun incat sotul meu o cere in fiecare zi! Cu ingrediente simple si o combinatie savuroasa de legume si carne, aceasta reteta este perfecta pentru pranz sau cina. Urmeaza pasii simpli si vei obtine o ciorba consistenta si gustoasa.

Ingrediente:
400 g carne de vita pentru supa (cu oase)
1 radacina de patrunjel
120 g morcov, ras grosier
1 ceapa mica
1 rosie
1-2 cartofi
1 cana mazare proaspata (boabe sau pastai tinere)
1/2 ardei rosu dulce
3-4 foi de dafin
Sare si piper negru macinat, dupa gust

Ingrediente pentru perisoare:
400 g carne tocata de vita
100 g orez (jumatate de cana)
Sare si piper negru macinat, dupa gust

Mod de preparare:

1.Pune carnea de vita intr-o oala cu aproximativ 2,5 litri de apa rece si adu la fierbere. Indeparteaza spuma formata si fierbe la foc mic timp de 1-1,5 ore.
2.Curata si taie radacina de patrunjel, ceapa si morcovul ras. Pune legumele in oala cu carne si continua sa fierbi timp de inca 20-30 de minute.
3.Intre timp, fierbe orezul intr-o craticioara cu apa rece si putina sare. Dupa ce incepe sa fiarba, gateste timp de aproximativ 10 minute. Strecoara orezul, clateste-l cu apa rece si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.
4.Intr-un bol, combina carnea tocata cu sare, piper si orezul racit. Amesteca bine si formeaza perisoare mici.
5.Scoate carnea de vita din ciorba (o poti folosi pentru alte preparate). Curata si taie cartofii cubulete si adauga-i in supa. Taie rosia bucatele mici si pune-o in oala, urmata de mazare si ardeiul taiat fasii subtiri. Fierbe totul la foc moderat timp de 10 minute.
5.Adauga perisoarele pregatite in supa, asezoneaza cu sare si piper si fierbe inca 10 minute. Dupa ce opresti focul, lasa supa sa se odihneasca aproximativ 10 minute inainte de servire.

Pofta buna!