Ingrediente
200 g faina
20 g zahar (aproximativ 2 linguri rase)
3 g sare (1/2 lingurita)
250 g iaurt natural
3 g bicarbonat de sodiu (1/2 lingurita)
2 oua (albusurile si galbenusurile separate)
Ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare:
Scoate ingredientele din frigider din timp, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.
Pune faina, zaharul si sarea intr-un bol. Amesteca bine.
Bate albusurile spuma pana obtii o consistenta ferma.
Adauga galbenusurile si bicarbonatul de sodiu in iaurt. Amesteca bine si toarna compozitia in bolul cu faina.
Amesteca faina cu iaurtul pana obtii o compozitie omogena.
Adauga 1/3 din albusurile batute in compozitia cu faina si iaurt. Amesteca usor.
Incorporeaza inca 1/3 din albusuri, amestecand delicat.
La final, adauga si ultima parte din albusuri si amesteca foarte usor, folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie. Pune portii mici de aluat pentru a forma clatite si prajeste-le la foc mediu, pana devin aurii pe ambele parti.
Serveste-le simple sau cu fructe proaspete. Pofta buna!