Clatite de post. Fine, Fragede si Gustoase

Clatite de post. Fine, Fragede si Gustoase

Ingrediente
1 cana apa minerala carbogazoasa
1 cana faina
3 linguri cu varf zahar tos
50 ml ulei
1 limgura zahar vanilat
1 praf de sare
1 fiola esenta de vanilie

Mod de Preparare

Pasul 1: Prepararea Aluatului
Incepe prin a combina zaharul tos cu zaharul vanilat intr-un castron. Adauga apa minerala, un praf de sare si esenta de vanilie, daca alegi sa o folosesti. In timp ce amesteci, toarna uleiul in fir subtire. Cerni faina si amesteci pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase. Daca aluatul este prea gros, adauga mai multa apa minerala; daca este prea subtire, adauga putina faina.

Pasul 2: Prajirea Clatitelor
Toarna aluatul intr-o tigaie pentru clatite, bine incinsa. Prajeste clatitele pe ambele parti pana devin aurii. Repeta acest proces pana cand toata compozitia este utilizata. Stivuieste clatitele una peste alta pe masura ce le prajesti. Dupa ce toate clatitele sunt gata, le poti umple cu gem, dulceata, fructe sau orice altceva doresti.

Clatite sarata fragede si delicioase

Cu numai un ou si un pahar de chefir facem cele mai fragede si delicioase clatite sarate
Cu numai un ou si un pahar de chefir facem cele mai fragede si delicioase clatite sarate

Ingrediente:

1 ou
200 ml chefir
200 ml lapte
0,5 lingurita sare
50 ml ulei vegetal
100 g cascaval
1 legatura ceapa verde
200 g faina
0,5 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Intr-un castron, combinati oul, laptele, chefirul, uleiul si sarea. Amestecati bine toate ingredientele folosind un tel.
Radeti cascavalul grosier si tocati marunt ceapa verde. Adaugati-le in amestecul de ou si amestecati bine.
Incorporati faina si bicarbonatul de sodiu in amestecul de ou, omogenizand compozitia si eliminand eventualele cocoloase.
Ungeti o tigaie incalzita cu ulei vegetal si intindeti aluatul intr-un strat subtire, acoperind complet fundul tigaii.
Prajiti clatitele la foc mediu, sub capac, pe ambele parti pana devin aurii.

Biscuiti de casa care au gustul copilariei

Ingrediente:
-200 g unt (poate fi folosit unt simplu sau cu un continut mai mare de grasime)
-200 g zahar
-3 oua
-3 linguri de lapte
-3 linguri de smantana
-2 plicuri de praf de copt
-Esenta de vanilie
-Faina (intre 900 g si 1000 g)
-Zahar pudra pentru presarat deasupra biscuitilor

Metoda de preparare:

1.Intr-un bol generos, treceti prin sita faina si amestecati-o cu praful de copt.
2.Intr-un alt recipient, utilizati un mixer pentru a imbina cu grija untul si zaharul, pana cand obtineti o textura aerata si uniforma.
3.Adaugati ouale treptat, amestecand in mod continuu dupa fiecare adaugare. Ulterior, incorporati treptat laptele, smantana si esenta de vanilie pana cand obtineti un amestec uniform.
4.Opriti mixerul si adaugati cu grija faina si praful de copt in portii mici in amestecul lichid. Cantitatea de faina poate sa varieze in functie de marimea oualor si consistenta smantanii.
5.Aluatul rezultat se infasoara cu grija in folie de plastic si se lasa la racit in frigider pentru cel putin o ora sau pana cand isi intareste usor consistenta.
6.In timp ce aluatul se raceste, pregatiti biscuitii. Formati aluatul in bastonase lungi (aproximativ 10-12 cm) si asezati-le pe o tava neunsa, lasand spatiu suficient intre fiecare biscuite.
7.Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand biscuitii devin usor aurii la margini.
Dupa scoaterea din cuptor, presarati cu delicatete zahar pudra peste biscuiti pentru un gust dulce si delicios.