Clatite Pufoase cu Crema de Branza si Mere Rase

Clatite Pufoase cu Crema de Branza si Mere Rase

Aceste clatite delicioase, imbogatite cu crema de branza si mere rase, sunt perfecte pentru un mic dejun savuros sau o gustare dulce. Prepararea lor este simpla, iar rezultatul final va incanta intreaga familie.

Ingrediente:
1 pahar de lapte
Aproximativ 170-180 g de crema de branza
1 pachet de budinca de vanilie
1 pachet de zahar vanilat
2 lingurite de praf de copt
2 oua
2 pahare de faina
1 mar
Unt clarificat sau ulei
Zahar pudra pentru presararea clatitelor

Metoda de preparare

Intr-un vas, punem ambele tipuri de faina, laptele, zaharul vanilat, praful de budinca, praful de copt, crema de branza si ouale.
Mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat gros de consistenta uniforma.
Adaugam marul curatat si ras pe razatoarea mare, amestecam.
Incingem pe o tigaie o cantitate mica de ulei sau unt clarificat. Prajim clatitele pe ambele parti pana devin aurii, la un foc nu prea puternic (le intoarcem pe cealalta parte cand suprafata aluatului isi schimba clar textura).
Inainte de servire, presaram zahar pudra.

Reteta BONUS -> Tort de Ciocolata: Reteta Delicioasa cu Blaturi Coapte in Tigaie

Tort de Ciocolata: Reteta Delicioasa cu Blaturi Coapte in Tigaie

Ingrediente pentru Blaturi:
3-4 linguri miere
1 lingurita si jumatate bicarbonat de sodiu
110 g unt
4 oua
100-120 g zahar
2 linguri cu varf pudra de cacao
200 g faina

Ingrediente pentru Crema:
180 g zahar
3 linguri cu varf faina
1 ou
1 lingurita zahar vanilat
500 ml lapte
250-280 g unt moale, la temperatura camerei
2 linguri pudra de cacao (optional)

Ingrediente pentru Glazura:
100 g ciocolata si 3-4 linguri de ulei sau
100 g ciocolata si 70 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Pentru crema:
Intr-o cratita cu fund gros, combina zaharul, zaharul vanilat si faina. Adauga oul si putin lapte, amestecand bine pana cand se omogenizeaza totul. Adauga restul de lapte si fierbe amestecul la foc mic, amestecand constant, pana cand obtii o crema densa. Lasa crema sa se raceasca complet. Bate untul moale pana devine cremos si de culoare deschisa, apoi incorporeaza treptat crema racita, mixand continuu. Daca doresti, poti adauga si pudra de cacao.

Pentru aluat:
Incalzeste mierea intr-o cratita, adauga bicarbonatul si amesteca pana cand compozitia devine spumoasa. Incorporeaza untul si amesteca pana se topeste complet, apoi lasa amestecul sa se raceasca. Intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand zaharul se dizolva complet. Adauga compozitia de miere si unt, amestecand bine. Incorporeaza faina cernuta impreuna cu pudra de cacao, in doua transe, si amesteca pana obtii un aluat omogen.

Pentru coacerea blaturilor:
Imparte aluatul in 4 parti egale si coace fiecare blat intr-o forma rotunda de 18 cm, la 180°C, pana trece testul scobitorii. Dupa coacere, taie marginile blaturilor pentru a le uniformiza, folosind o forma rotunda de 18 cm.

Pentru glazura:
Topeste ciocolata impreuna cu uleiul (sau smantana pentru frisca) pe bain-marie, amestecand constant pana se omogenizeaza. Toarna glazura peste tort si lasa-l la frigider pentru 1-2 ore inainte de a-l servi.