Ingrediente (pentru circa 48 buc.)
– 100 ml bere
– 150 ml ulei
– 500 g faina alba 000
– 1 pliculet praf de copt
– 2 linguri smantana (sau untura)
– 50g zahar pudra
– cateva picaturi esenta de vanilie
– 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
Ingrediente pentru umplut:
un borcan 50 g magiun , 100 g nuca macinata (sau 150 g rahat) , 100g zahar pudra (pentru pudrat)
Mod de preparare:
– Se pune uleiul intr-un bol
– Se adauga berea
– Se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si zaharul pudra
– Amestecam cu o lingura de lemn compozitia
– Framantam cu mana adaugand si smantana (sau untura) pana obtinem un aluat omogen Daca aluatul nu se leaga bine puteti sa mai puneti putina smantana, eu am pus fix 2 linguri
– Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca circa 1 ora
Impartim aluatul in 4 bucati egale. Fiecare bucata de aluat o intindem in forma de cerc pe masa de lucru presarata cu faina apoi o taiem in 12 triunghiuri.
– Punem la baza triunghiului de aluat putin magiun amestecat cu nuca macinata su rahat taiat marunt apoi rasucim usor spre varf.
– Se pun cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
– Coacem cornuletele cam 10- 15 minute la 180 grade, pana se rumenesc usor.
Le dam caldute prin zahar pudra si asteptam sa se raceasca bine.
Va dorim pofta buna si spor la gatit!