Cornuletele fragede cu drojdie si ciocolata sunt un desert delicios, perfect pentru iubitorii de dulciuri fine si aromate. Aluatul fraged combinat cu umplutura bogata de ciocolata si scortisoara creeaza o gustare ideala pentru orice moment al zilei.
Ingrediente pentru aluat:
250 g faina alba
120 g unt rece
16 g zahar vanilat
7 g drojdie uscata
1 ou rece
20 g zahar
100 g smantana fermentata (18%)
Pentru umplutura:
50 g zahar brun
70 g ciocolata neagra
50 g unt moale
1 lingurita cacao
1 lingurita scortisoara
Pentru decor:
1 ou batut (pentru uns)
Zahar pentru presarat deasupra
Mod de preparare
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mic, amesteca smantana cu drojdia si zaharul, apoi pune bolul intr-un vas cu apa calda. Acopera cu un prosop si lasa 15 minute la dospit.
Intr-un robot de bucatarie, pune faina, oul, untul taiat cubulete, zaharul vanilat si amestecul de drojdie. Mixeaza pana obtii un aluat omogen.
Transfera aluatul intr-un bol si framanta-l manual timp de 6-7 minute.
Formeaza o bila din aluat, acopera bolul cu folie alimentara sau un prosop si lasa-l la frigider timp de 2 ore.
Pregatirea umpluturii:
Toaca ciocolata si pune-o intr-un robot de bucatarie alaturi de untul moale, zaharul brun, cacaua si scortisoara. Mixeaza pana obtii o compozitie omogena.
Formarea si coacerea cornuletelor:
Tapeteaza doua tavi cu hartie de copt.
Scoate aluatul din frigider, framanta-l usor si imparte-l in doua bucati egale. Formeaza doua bile.
Pe o suprafata presarata cu faina, intinde fiecare bila de aluat intr-un cerc de aproximativ 5 mm grosime.
Intinde umplutura pe fiecare cerc, lasand o margine de 1 cm fara umplutura.
Taie fiecare cerc in 10-12 triunghiuri, ca la pizza. Ruleaza fiecare triunghi de la baza spre varf, formand cornulete.
Asaza cornuletele pe tava, lasand spatiu intre ele. Acopera-le cu un prosop si lasa-le la crescut 20 de minute.
Intre timp, preincalzeste cuptorul la 190°C.
Unge cornuletele cu ou batut si presara zahar deasupra.
Coace-le timp de aproximativ 15 minute, pana devin aurii si cresc frumos.
Savureaza aceste cornulete fragede cu o ceasca de ceai sau cafea!