Cornulete fragede cu drojdie si ciocolata

Cornuletele fragede cu drojdie si ciocolata sunt un desert delicios, perfect pentru iubitorii de dulciuri fine si aromate. Aluatul fraged combinat cu umplutura bogata de ciocolata si scortisoara creeaza o gustare ideala pentru orice moment al zilei.

Ingrediente pentru aluat:
250 g faina alba
120 g unt rece
16 g zahar vanilat
7 g drojdie uscata
1 ou rece
20 g zahar
100 g smantana fermentata (18%)
Pentru umplutura:
50 g zahar brun
70 g ciocolata neagra
50 g unt moale
1 lingurita cacao
1 lingurita scortisoara
Pentru decor:
1 ou batut (pentru uns)
Zahar pentru presarat deasupra

Mod de preparare
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mic, amesteca smantana cu drojdia si zaharul, apoi pune bolul intr-un vas cu apa calda. Acopera cu un prosop si lasa 15 minute la dospit.
Intr-un robot de bucatarie, pune faina, oul, untul taiat cubulete, zaharul vanilat si amestecul de drojdie. Mixeaza pana obtii un aluat omogen.
Transfera aluatul intr-un bol si framanta-l manual timp de 6-7 minute.
Formeaza o bila din aluat, acopera bolul cu folie alimentara sau un prosop si lasa-l la frigider timp de 2 ore.
Pregatirea umpluturii:
Toaca ciocolata si pune-o intr-un robot de bucatarie alaturi de untul moale, zaharul brun, cacaua si scortisoara. Mixeaza pana obtii o compozitie omogena.
Formarea si coacerea cornuletelor:
Tapeteaza doua tavi cu hartie de copt.
Scoate aluatul din frigider, framanta-l usor si imparte-l in doua bucati egale. Formeaza doua bile.
Pe o suprafata presarata cu faina, intinde fiecare bila de aluat intr-un cerc de aproximativ 5 mm grosime.
Intinde umplutura pe fiecare cerc, lasand o margine de 1 cm fara umplutura.
Taie fiecare cerc in 10-12 triunghiuri, ca la pizza. Ruleaza fiecare triunghi de la baza spre varf, formand cornulete.
Asaza cornuletele pe tava, lasand spatiu intre ele. Acopera-le cu un prosop si lasa-le la crescut 20 de minute.
Intre timp, preincalzeste cuptorul la 190°C.
Unge cornuletele cu ou batut si presara zahar deasupra.
Coace-le timp de aproximativ 15 minute, pana devin aurii si cresc frumos.
Savureaza aceste cornulete fragede cu o ceasca de ceai sau cafea!