Cornulete fragede cu gem de prune

Cornulete fragede cu gem de prune

Ingrediente:
600 g faina
200 g untura
1 ou intreg
Un praf de sare (6 g)
25 g drojdie proaspata
1 lingura de zahar
200 ml lapte
Pentru umplutura: gem de prune (sau orice alt gem preferat)
Pentru decor: 1 ou, zahar pudra vanilat

Mod de preparare:
Incepe prin a incalzi putin laptele, in care dizolvi zaharul, apoi sfarami drojdia deasupra si lasi compozitia sa creasca timp de 10-15 minute.
Cerne faina intr-un bol, adauga praful de sare si amesteca cu untura pana obtii o textura nisipoasa. Adauga oul, drojdia crescuta si framanta aluatul. Daca aluatul nu se leaga bine, mai poti adauga putin lapte.
Acopera aluatul si lasa-l la dospit pana isi dubleaza volumul.
Framanta usor aluatul pe o suprafata usor presarata cu faina, apoi imparte-l in 6 parti egale. Intinde fiecare bucata intr-un disc subtire, apoi taie-l in opt triunghiuri egale.
Pe partea lata a fiecarui triunghi, pune o lingurita de gem de prune si ruleaza spre varf, formand cornuletele.
Asaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu ou batut si lasa-le la dospit inca 30 de minute.
Intre timp, preincalzeste cuptorul la 180°C si coace cornuletele timp de 15-20 de minute, pana devin aurii.
Dupa ce le scoti din cuptor, presara zahar pudra vanilat peste ele cat sunt inca calde.

Pofta buna!