Cornuletele cu mac sunt un desert clasic, ce imbina aluatul fraged cu umplutura aromata de mac. Aceasta reteta este perfecta pentru a aduce un strop de traditie si savoare la mesele in familie sau pentru a fi savurata alaturi de o ceasca de ceai.
Ingrediente pentru aluat:
400 g faina
Un praf de sare
250 g unt
1 lingura de smantana
Ingrediente pentru umplutura:
125 g mac
30 g zahar pudra
75 ml lapte
1 cana de zahar pudra (pentru tavalit)
Mod de preparare al aluatului:
1.Preincalziti cuptorul la 170°C. Intr-un bol, amestecati ingredientele pentru aluat. Trebuie sa obtineti un aluat fraged. Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti aluatul intr-o foaie de 4-5 mm grosime, preferabil in forma de dreptunghi. Pe una dintre marginile aluatului, asezati umplutura, apoi pliati aluatul peste umplutura pentru a o acoperi.
2.Taiati fasia de aluat umplut si portionati-o in bucati de 4-5 cm lungime. Procedati la fel cu restul aluatului.
3.Asezati bucatile taiate si umplute pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le timp de 15 minute. Cand sunt gata, tavaliti-le imediat, cat sunt inca calde, in zahar pudra, apoi lasati-le sa se raceasca. Pofta buna!
Mod de preparare al umpluturii:
Fierbeti laptele si adaugati macul si zaharul pudra. Amestecati bine si lasati compozitia sa se raceasca inainte de a o folosi.
Aceste cornulete cu mac sunt o incantare pentru papilele gustative, oferind un echilibru perfect intre textura crocanta a aluatului si aroma intensa a umpluturii de mac. Cu putin efort si ingredientele potrivite, puteti pregati un desert delicios care sa fie pe placul intregii familii. Nu uitati sa le savurati alaturi de cei dragi!