Cornulete fragede cu mac – Raman moi si proaspete zile intregi

Aceste cornulete delicioase se fac dintr-un singur aluat si rezulta intr-o portie generoasa! Sunt fragede, pufoase si raman moi pentru mult timp. Le poti umple cu mac, gem, nuci sau crema de ciocolata, dar este important ca umplutura sa fie densa si sa nu curga. Urmeaza aceasta reteta si bucura-te de un desert traditional, perfect langa o ceasca de ceai!

Ingrediente pentru aluat:
100 ml lapte cald
50 g zahar pudra sau zahar tos
5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata)
2 oua
1 praf de sare
8 g zahar vanilat (1 plic)
200 g unt sau margarina
500 g faina
Pentru umplutura:
100 g mac
Apa fierbinte (pentru inmuierea macului)
80 g zahar
50 g nuci tocate si coapte
20-30 g unt moale
Pentru uns:
1 ou
50 g zahar

Mod de preparare:
Prepararea umpluturii:
Toarna apa fierbinte peste mac, amesteca si acopera cu un capac. Lasa la inmuiat timp de 50 de minute.
Scurge excesul de lichid, usuca macul pe un prosop de hartie, apoi marunteste-l cu un blender.
Adauga zaharul, nucile maruntite si untul moale. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Prepararea aluatului:
Amesteca laptele cald cu zaharul si drojdia, apoi lasa 10 minute sa se activeze.
Adauga ouale, sarea, zaharul vanilat si untul topit la temperatura camerei, amestecand bine.
Incorporeaza faina treptat. Framanta pana obtii un aluat moale si elastic. Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la dospit 1,5 ore.
Imparte aluatul in 4 parti egale, formeaza bile si lasa-le acoperite inca 10 minute.
Intinde fiecare bila intr-un cerc si taie-l in 16 triunghiuri. Pune umplutura pe fiecare triunghi si ruleaza cornuletele.
Coacerea:
Asaza cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Acopera-le cu folie alimentara si lasa-le la dospit inca 30 de minute.
Unge-le cu ou batut si presara zahar deasupra.
Coace-le in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-17 minute, pana devin aurii.
Savureaza aceste cornulete fragede alaturi de un ceai cald! ☕🥐