Ingrediente pentru aluat:
250 g unt
400 g faina
1 lingura rasa de sare
150 g branza rasa
1 galbenus de ou
2-3 linguri de smantana
1 plic praf de copt
Pentru decor:
1 ou (pentru uns)
Branza rasa (pentru presarat deasupra)
Mod de preparare
Intr-un bol, combinati untul, faina, sarea, branza rasa, galbenusul de ou, smantana si praful de copt. Framantati pana obtineti un aluat omogen.
Puteti incepe imediat sa intindeti aluatul, dar este recomandat sa il lasati la frigider timp de 30 de minute pentru a-l manevra mai usor.
Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti aluatul si decupati covrigii folosind o forma speciala.
Asezati covrigii in tava pe hartie de copt. Ungeti-i cu ou batut si presarati branza rasa deasupra.
Coaceti covrigii in cuptorul preincalzit la 200°C, utilizand functia de coacere sus-jos, timp de aproximativ 15-17 minute, pana devin aurii si fragede.