Un desert racoritor si decadent, ideal pentru zilele calduroase sau pentru a impresiona musafirii. Aceste cuburi cu crema de ciocolata alba sunt usor de preparat si aduc un plus de eleganta oricarei mese.
Ingrediente pentru blat:
10 albusuri
150 g zahar
150 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
200 ml lapte
Ingrediente pentru crema:
10 galbenusuri
150 g zahar pudra
80 g amidon de porumb
700 ml lapte
250 g unt
200 g ciocolata alba
Ingrediente pentru decor:
2 plicuri smantana pentru frisca
ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare:
Prepararea blatului: Bate albusurile cu zaharul pana obtii o spuma tare. Incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de aproximativ 20 de minute. Dupa ce blatul este copt, toarna 200 ml de lapte rece peste el.
Prepararea cremei: Bate galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, apoi adauga amidonul de porumb si 200 ml de lapte. Pune 500 ml de lapte la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, adauga compozitia de galbenusuri, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa crema sa se raceasca.
Mixeaza untul pana devine cremos, apoi incorporeaza treptat ciocolata alba topita si racita. Adauga treptat si crema de galbenusuri racita.
Intinde crema de ciocolata alba peste blat si niveleaza bine. Bate smantana pentru frisca si intinde-o uniform deasupra cremei. Decoreaza cu ciocolata rasa.
Lasa desertul la frigider pentru cel putin 3 ore inainte de servire. Pofta buna!