Cum Facem Cel Mai Bun Chec Pufos cu Lapte si Nuca

Cum Facem Cel Mai Bun Chec Pufos cu Lapte si Nuca
Cum Facem Cel Mai Bun Chec Pufos cu Lapte si Nuca

Checul pufos cu lapte si nuca este un desert clasic, indragit de toate varstele, perfect pentru orice ocazie. Aceasta reteta nu doar ca impresioneaza prin simplitatea sa, dar si prin textura moale si gustul delicios. Indiferent daca il serviti la micul dejun, ca gustare sau la un eveniment special, checul cu lapte si nuca va deveni rapid preferatul familiei.

Ingrediente:
8 oua
350 g zahar
240 ml lapte
200 ml ulei
400 g faina alba
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
3-4 linguri cacao neagra
Un praf de sare
Esenta de rom (optional)
Nuca

Mod de Preparare

Pregatirea Ingredientelor:
Separa albusurile de galbenusuri si pune-le in boluri separate. Foloseste un bol mare pentru mixarea intregii compozitii.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Prepararea Albusurilor:
Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adauga treptat 250 g de zahar si continua mixarea pana obtii o bezea ferma.

Prepararea Galbenusurilor:
Intr-un alt bol, mixeaza galbenusurile cu 100 g de zahar pana isi dubleaza volumul.
Adauga treptat uleiul, mixand continuu, apoi incorporeaza laptele.

Amestecarea Compozitiilor:
Adauga amestecul de galbenusuri peste bezeaua de albusuri si amesteca usor.

Adaugarea Fainii:
Cerne faina impreuna cu praful de copt.
Incorporeaza treptat faina in amestecul de oua, adaugand si zaharul vanilat. Amesteca delicat cu o spatula, de jos in sus.

Pregatirea Tavilor:
Pregateste doua tavi de chec, tapetandu-le cu hartie de copt.
Toarna jumatate din compozitie in fiecare tava.

In compozitia ramasa, adauga cacao (si esenta de rom, daca folosesti) si omogenizeaza bine.
Toarna compozitia cu cacao pe mijlocul celei albe in tavi.
Foloseste varful unei furculite pentru a amesteca usor cele doua compozitii, creand un efect marmorat.
Presara nucile in tavi.

Introdu tavile in cuptor pe treapta a doua si redu temperatura la 170°C.
Coace checurile timp de 45-50 de minute. Verifica cu o scobitoare sau cu un bat de frigarui pentru a vedea daca sunt gata.

Racirea si Servirea:
Treci cu un cutit pe marginea checurilor pentru a le desprinde de tavi, apoi rastoarna-le pe un gratar.
Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le felia.

Dupa ce ati urmat pasii acestei retete, veti obtine un chec pufos si aromat, care va incanta toate simturile. Fie ca il savurati alaturi de o cana de ceai sau cafea, fie ca il impartiti cu cei dragi, acest chec cu lapte si nuca este un desert de neuitat, perfect pentru a aduce bucurie si savoare in fiecare zi. Pofta buna!