Cum sa faci cea mai buna salata de vinete. Reteta speciala a lui Chef Florin Dumitrescu

Ingrediente:
2 kg vinete
sare si piper
3 cepe
450 ml ulei

Metoda de preparare:

Vinetele trebuie sa fie bine spalate si sterse cu grija folosind un prosop uscat inainte de a fi pregatite pentru gatit. Gratarul trebuie incins corespunzator inainte de a le pune la copt, iar vinetele trebuie asezate pe gratar si intoarse periodic pentru a se coace uniform si a preveni arderea. Cand incep sa pocneasca si sa elimine abur, se verifica daca sunt gatite, iar daca coaja se desprinde usor si au o textura moale, sunt pregatite. Dupa ce sunt coapte, vinetele trebuie sa fie curatate de coaja si lasate la scurs intr-un vas adecvat, cum ar fi un recipient de plastic sau de lemn, pentru a elimina excesul de apa inainte de a fi utilizate in retete.

Exista un sfat important, insa putin cunoscut printre gospodine, si anume sa se evite contactul cu vasele din metal pentru a preveni oxidarea si schimbarea gustului ingredientelor.

Dupa aceasta etapa, vinetele sunt tocate fin pe un tocator din lemn sau plastic, apoi se amesteca cu ceapa taiata in bucati foarte mici. Aceasta compozitie trebuie amestecata cu grija folosind o lingura din lemn, in timp ce se adauga ulei de floarea-soarelui intr-un fir subtire. La final, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa la racit pentru cateva minute inainte de servire.