Aceasta prajitura este o combinatie delicioasa de blat de cacao si crema fina, perfecta pentru orice ocazie. Aceasta reteta este accesibila, cu ingrediente simple si ieftine, iar rezultatul este spectaculos. Urmeaza pasii de mai jos pentru a obtine un desert delicios, fara prea mult efort!
Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
200 g faina
100 g zahar
2 oua
50 g cacao
100 ml lapte
50 ml ulei
1 plic praf de copt
1 esenta de vanilie
Pentru crema de branza:
250 g branza de vaci
50 g zahar pudra
1 ou
1 lingura de amidon (sau faina)
1 esenta de lamaie
Mod de preparare:
- Prepararea aluatului de cacao:
Intr-un bol, amesteca ouale cu zaharul pana cand devin spumoase.
Adauga uleiul si laptele, apoi esenta de vanilie.
Cerne faina, cacaua si praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitia lichida. Amesteca pana obtii un aluat omogen, usor de turnat. - Prepararea cremei de branza:
Intr-un alt bol, amesteca branza de vaci cu zaharul pudra, oul, amidonul si esenta de lamaie. Mixeaza pana cand obtii o crema fina si fara cocoloase. - Asamblarea prajiturii:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Toarna jumatate din aluatul de cacao in tava, nivelandu-l bine.
Adauga, cu lingura, cate un strat de crema de branza peste aluat.
Toarna restul aluatului de cacao deasupra cremei, incercand sa creezi un model marmorat. - Coacerea prajiturii:
Introdu tava in cuptor si coace prajitura timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijloc trebuie sa iasa curata).
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia in portii.
Sfaturi utile:
Poti folosi zahar brun pentru un gust mai intens.
Daca nu ai amidon, faina poate fi un inlocuitor excelent pentru crema de branza.
Branza de vaci poate fi inlocuita cu mascarpone sau urda, pentru un alt tip de textura.
Aceasta prajitura simpla si ieftina este perfecta pentru cei care doresc un desert delicios cu ingrediente la indemana. Prepar-o pentru familie sau prieteni si vei primi numai laude!