Ingrediente necesare:
400 g carne tocata de porc
1 capatana de varza (aproximativ 1,5 kg)
200 g pasta de rosii (2 cutii mici)
100 g orez
1 ou
2 cepe
3 catei de usturoi
100 ml ulei
1 lingura piper negru macinat
1 lingurita boia dulce
2 lingurite sare
Mod de preparare:
Prepararea umpluturii:
Amestecati carnea tocata cu 100 g pasta de rosii, boia, usturoiul zdrobit, o ceapa tocata, orezul, oul si sarea.
Formati 8 chiftelute din acest amestec.
Pregatirea verzei:
Desfaceti varza in foi si impachetati fiecare chifteluta intr-o foaie de varza.
Prepararea sosului:
Tocati cea de-a doua ceapa si caliti-o in ulei incins intr-o tigaie.
Adaugati restul de pasta de rosii si varza ramasa, taiata marunt.
Condimentati cu sare si piper.
Gatirea sarmalelor:
Asezati sarmalele in sosul pregatit, acoperiti tigaia cu un capac si lasati totul sa fiarba la foc mic pana cand carnea este bine gatita.
Servire:
Sarmalele se servesc calde, alaturi de garnitura preferata, cum ar fi piure de cartofi sau paine proaspata. Noua ne place sa le servim cu mamaliguta si smantana.
Pofta buna!