Cum sa Prepari Cel Mai Bun Aluat pentru Eclere: Simplu si Rapid

Cum sa Prepari Cel Mai Bun Aluat pentru Eclere: Simplu si Rapid

Aluatul pentru eclere este cunoscut pentru textura sa usoara si aerata. Aceasta reteta simpla te ghideaza pas cu pas in obtinerea unui aluat perfect atunci cand vine vorba de eclere delicioase. Urmeaza instructiunile de mai jos pentru a te bucura de un desert crocant la exterior si moale la interior.

Ingrediente:
300 g faina de grau
250 g margarina
500 ml apa
5 oua
Un praf de sare

Etape de preparare:

Intr-o cratita, pune la fiert apa impreuna cu margarina si un praf de sare.
Cand amestecul incepe sa fiarba, redu focul si adauga toata faina dintr-o data, amestecand energic. Continua sa amesteci pana cand aluatul se desprinde de peretii cratitei si capata o culoare usor lucioasa. In acest moment, aluatul este gata si il poti lua de pe foc.
Dupa ce aluatul s-a racit putin, adauga ouale unul cate unul, amestecand energic pana cand devine omogen.
Aluatul obtinut poate fi folosit pentru a pregati eclere.
Coace aluatul intr-un cuptor preincalzit la 190-210°C, fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Aluatul creste semnificativ in timpul coacerii, asa ca lasa suficient spatiu intre portii.
Coace eclerele timp de aproximativ 30 de minute.
Eclerele pregatite fara umplutura pot fi pastrate cateva zile intr-o punga de hartie.