Cum sa prepari chiftele de pui. Cea mai buna reteta

Ingrediente:
Piept de pui – aproximativ 400 g
Ciuperci – 150 g
Ceapa – 1 bucata
Ardei rosu dulce – jumatate
Cascaval ras (de preferat mozzarella) – 150 g
Oua – 2 bucati
Faina alba – 70 g
Tarate de ovaz – 50 g
Apa – cateva linguri (cat sa se obtina un aluat dens)
Sare, piper, condimente pentru carne de pasare (dupa preferinta)
Chili – dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Taiati pieptul de pui in cubulete mici. Asezonati-l cu sare, piper si condimente, apoi lasati-l la rece pentru cateva minute.
Curatati ciupercile, taiati-le in felii subtiri si caliti-le intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu ceapa tocata marunt. Lasati-le sa se raceasca.
Tocati ardeiul rosu in bucati mici si adaugati-l impreuna cu ciupercile si ceapa racite peste pieptul de pui.
Preparati aluatul: amestecati ouale, faina, taratele de ovaz si apa pana obtineti o consistenta densa. Turnati amestecul peste masa de carne si legume, adaugati cascavalul ras si amestecati bine.
Incingeti uleiul intr-o tigaie. Luati cate o lingura de compozitie si asezati-o pe tigaie (ideal intr-o forma pentru oua ochiuri, daca aveti). Prajiti chiftelutele pe ambele parti pana devin aurii.
Chiftelutele se pot servi calde, alaturi de o salata proaspata sau o garnitura preferata. Pofta buna!