Cum se face Ciorba de Fasole Traditionala la Manastirea Prislop

Reteta traditionala de ciorba de fasole
Cum se face Ciorba de Fasole Traditionala la Manastirea Prislop

Ciorba de fasole traditionala de la Manastirea Prislop este o reteta cu adevarat speciala, care combina simplitatea ingredientelor naturale cu savoarea autentica a preparatelor manastiresti. Acest fel de mancare, pregatit cu grija si rabdare, reuseste sa aduca pe masa oricui o bucatica din linistea si spiritualitatea locului sfant.

Ingrediente necesare:

600 g fasole boabe uscata
3 cepe
2 morcovi
2-3 ardei (in functie de marime)
6-7 rosii mici (rosii cherry)
1-1,5 linguri pasta de tomate
O jumatate de telina mica
70 ml ulei
Patrunjel proaspat
Sare si piper dupa gust

Metoda de preparare:

Pregatirea fasolei: Lasati fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte.
Fierberea fasolei: A doua zi, puneti fasolea intr-o oala cu 3,5 litri de apa rece si aduceti la fierbere. Dupa 10-12 minute, schimbati apa. Repetati aceasta procedura de doua ori pentru a indeparta substantele greu digerabile.
Pregatirea legumelor: Spalati si curatati legumele. Taiati ceapa, morcovii, ardeii si telina in bucati mici. Rosiile se decojesc si se pun deoparte.
Calirea legumelor: Intr-o alta oala, incalziti uleiul si adaugati legumele taiate. Caliti-le pana cand isi schimba usor culoarea.
Adaugarea rosiilor si a pastei de tomate: Incorporati pasta de tomate, rosiile decojite si cinci-sase polonice de supa de fasole. Fierbeti la foc mic timp de 12-15 minute.
Combinarea ingredientelor: Puneti fasolea fiarta peste legumele calite si mai lasati sa fiarba cateva minute. Adaugati sare si piper dupa gust.
Finalizarea: Luati ciorba de pe foc si adaugati patrunjelul tocat marunt. Lasati sa stea cateva minute pentru ca aromele sa se amestece.
Servirea: Ciorba de fasole se serveste calda.

Prepararea ciorbei de fasole traditionale de la Manastirea Prislop este mai mult decat un simplu act culinar; este o modalitate de a te conecta cu traditiile si valorile stravechi. Bucurati-va de aceasta reteta autentica, savurand fiecare lingura ca pe o binecuvantare ce vine din inima monahilor, menita sa aduca pace si bunastare in casa dumneavoastra.