Ciorba de fasole traditionala de la Manastirea Prislop este o reteta cu adevarat speciala, care combina simplitatea ingredientelor naturale cu savoarea autentica a preparatelor manastiresti. Acest fel de mancare, pregatit cu grija si rabdare, reuseste sa aduca pe masa oricui o bucatica din linistea si spiritualitatea locului sfant.
Ingrediente necesare:
600 g fasole boabe uscata
3 cepe
2 morcovi
2-3 ardei (in functie de marime)
6-7 rosii mici (rosii cherry)
1-1,5 linguri pasta de tomate
O jumatate de telina mica
70 ml ulei
Patrunjel proaspat
Sare si piper dupa gust
Metoda de preparare:
Pregatirea fasolei: Lasati fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte.
Fierberea fasolei: A doua zi, puneti fasolea intr-o oala cu 3,5 litri de apa rece si aduceti la fierbere. Dupa 10-12 minute, schimbati apa. Repetati aceasta procedura de doua ori pentru a indeparta substantele greu digerabile.
Pregatirea legumelor: Spalati si curatati legumele. Taiati ceapa, morcovii, ardeii si telina in bucati mici. Rosiile se decojesc si se pun deoparte.
Calirea legumelor: Intr-o alta oala, incalziti uleiul si adaugati legumele taiate. Caliti-le pana cand isi schimba usor culoarea.
Adaugarea rosiilor si a pastei de tomate: Incorporati pasta de tomate, rosiile decojite si cinci-sase polonice de supa de fasole. Fierbeti la foc mic timp de 12-15 minute.
Combinarea ingredientelor: Puneti fasolea fiarta peste legumele calite si mai lasati sa fiarba cateva minute. Adaugati sare si piper dupa gust.
Finalizarea: Luati ciorba de pe foc si adaugati patrunjelul tocat marunt. Lasati sa stea cateva minute pentru ca aromele sa se amestece.
Servirea: Ciorba de fasole se serveste calda.
Prepararea ciorbei de fasole traditionale de la Manastirea Prislop este mai mult decat un simplu act culinar; este o modalitate de a te conecta cu traditiile si valorile stravechi. Bucurati-va de aceasta reteta autentica, savurand fiecare lingura ca pe o binecuvantare ce vine din inima monahilor, menita sa aduca pace si bunastare in casa dumneavoastra.