Cum Se Prepara Cel Mai Bun Chec De Casa

Cum Se Prepara Cel Mai Bun Chec De Casa

Ingrediente:
8 oua
200 g zahar
400 g faina
100 ml ulei
100 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
Coaja de lamaie
50 g stafide
2 linguri cacao
Sare

Mod de Preparare:

Pregatirea Compozitiei

Separarea Oualor: Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile intr-un bol mare pana devin o spuma tare. Adaugati sarea si zaharul treptat, continuand sa mixati pana cand albusurile se intaresc.
Amestecarea Galbenusurilor: Intr-un alt bol, combinati galbenusurile cu uleiul, laptele si coaja de lamaie, amestecand pana cand devin o compozitie omogena.

Combinarea si Adaugarea Ingredientelor Uscate

Unirea Compozitiilor: Turnati incet amestecul de galbenusuri peste albusuri, amestecand cu grija de jos in sus pentru a mentine aerul in compozitie.

Incorporarea Fainii: Adaugati treptat faina cernuta si praful de copt, amestecand usor pana cand ingredientele se omogenizeaza complet.

Adaugarea Stafidelor: La final, adaugati stafidele si amestecati delicat.

Adaugare Cacao si Formarea Modelului

Crearea Aluatului cu Cacao: Luati 5-6 linguri din aluat si amestecati-le cu pudra de cacao intr-un bol separat, pana obtineti o consistenta omogena.

Coacerea Checului:

Pregatirea Tavii: Ungeti o tava de chec cu ulei sau tapetati-o cu hartie de copt.
Turnarea Aluatului: Alternati aluatul alb cu cel de cacao in tava, creand un model decorativ folosind o furculita.
Coacerea: Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand checul trece testul scobitorii.

Servirea:
Racirea si Taierea: Lasati checul sa se raceasca in tava inainte de a-l taia si savura.