De Sezon: Prajitura cu Crema de Vanilie, Blat din Albusuri si Cirese – Delicioasa si Aromata

De Sezon: Prajitura cu Crema de Vanilie, Blat din Albusuri si Cirese – Delicioasa si Aromata
De Sezon: Prajitura cu Crema de Vanilie, Blat din Albusuri si Cirese – Delicioasa si Aromata

Prajitura cu crema de vanilie, blat din albusuri si cirese este un deliciu de sezon care imbina aromele delicate ale vaniliei cu prospetimea cireselor. Perfecta pentru zilele calduroase de vara, aceasta prajitura racoritoare si usoara va deveni rapid favorita familiei tale. Fie ca o pregatesti pentru o ocazie speciala sau pur si simplu pentru a-ti rasfata apropiatii, aceasta reteta promite sa incante pe toata lumea.

Ingrediente

Pentru Blat:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri apa fierbinte
4 linguri faina
1 lingura cacao
un varf de sare

Pentru Stratul de Albusuri:
6 albusuri
220 g zahar
100 g nuci decojite
1 cana (200 ml) de cirese (pot fi si congelate)
1 cana (200 ml) faina

Pentru Crema:
6 galbenusuri
200 g zahar
300 ml lapte
1 pachet budinca de vanilie
1 pliculet zahar vanilat
250 g unt

Pentru Glazura:
160 g ciocolata
20 g unt
50 ml smantana

Metoda de preparare:

Pregatirea Blatului:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetati o tava de 25 x 35 cm cu hartie de copt.

Prepararea Aluatului:
Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin ferme.
Adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana obtineti o spuma lucioasa.
Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi adaugati uleiul si apa fierbinte.
Amestecati faina combinata cu cacao folosind o lingura de lemn.
Turnati aluatul in tava si coaceti timp de 15-20 de minute. Folositi o scobitoare pentru a verifica daca este copt.

Prepararea Stratului de Albusuri:
Bateti albusurile pana devin spumoase.
Adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana obtineti o spuma lucioasa.
Incorporati faina, nucile si ciresele tocate folosind o lingura de lemn.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute.

Prepararea Cremei:
Bateti galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati praful de budinca si putin lapte, amestecand pana la omogenizare.
Fierbeti restul de lapte la foc mic si, cand este fierbinte, adaugati amestecul de galbenusuri, amestecand continuu.
Gatiti pana obtineti o budinca groasa, apoi lasati-o sa se raceasca.

Bateti untul pana devine spumos.
Adaugati treptat budinca racita, cate o lingura, batand continuu pana obtineti o crema pufoasa.

Prepararea Glazurii:
La foc mic, topiti ciocolata, amestecand continuu.
Adaugati untul si smantana si amestecati pana se omogenizeaza.

Asamblarea Prajiturii:
Intindeti crema de vanilie peste blatul cu cacao si neteziti frumos.
Asezati blatul de albusuri deasupra si turnati glazura de ciocolata.
Lasati prajitura la frigider cel putin 2 ore.

Servirea: Taiati prajitura in portii frumoase folosind un cutit ascutit si fierbinte.

In concluzie, prajitura cu crema de vanilie, blat din albusuri si cirese este o alegere ideala pentru desertul perfect de vara. Simplu de preparat, dar incredibil de savuroasa, aceasta prajitura va aduce bucurie si aroma in orice casa. Nu ezita sa incerci aceasta reteta si sa te bucuri de un desert deosebit alaturi de cei dragi.