Deliciul Turcesc Adorat de Toti: Prajitura din Antalya

Deliciul Turcesc Adorat de Toti: Prajitura din Antalya

Ingrediente pentru Blat:
3 oua
150 g zahar
80 ml ulei
200 ml lapte
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
30 g pudra de cacao
190 g faina

Ingrediente pentru Sirop:
200 ml lapte
15 g pudra de cacao

Ingrediente pentru Stratul cu Frisca:
550 ml frisca lichida
50 g zahar pudra

Ingrediente pentru Glazura:
250 ml frisca lichida
200 g ciocolata neagra

Mod de Preparare:

Prepararea Blatului:
Bate ouale impreuna cu zaharul pana cand obtii o compozitie pufoasa si de culoare deschisa. Adauga treptat laptele, uleiul, si faina amestecata cu cacao si praf de copt, cernuta in prealabil. Toarna aluatul intr-o tava de 23×30 cm, unsa cu ulei, si coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.

Prepararea Siropului:
Incalzeste laptele impreuna cu pudra de cacao pana cand atinge punctul de fierbere. Amesteca bine, apoi lasa sa se raceasca usor.

Montarea Straturilor:
Dupa ce scoti blatul din cuptor, inteapa-l cu o furculita in mai multe locuri si toarna siropul fierbinte peste el. Lasa prajitura sa se raceasca complet.

Prepararea Stratului de Frisca:
Bate frisca pana cand obtii o spuma tare, adaugand treptat zaharul pudra. Intinde amestecul de frisca pe blatul racit.

Prepararea Glazurii:
Topeste ciocolata in frisca lichida incalzita, amestecand pana devine un amestec omogen. Dupa ce s-a racit putin, toarna glazura peste stratul de frisca.

Finalizarea:
Lasa prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore, astfel incat aromele sa se intrepatrunda si textura sa devina ferma inainte de a o servi.

Chec economic – rapid si gustos

Acest chec economic este ideal pentru momentele in care doresti ceva rapid si gustos, folosind ingrediente comune pe care le ai deja in casa

Ingrediente
2 oua mari
10 linguri de zahar
10 linguri de lapte
9 linguri de ulei de floarea-soarelui
14 linguri de faina tip ’00’
1 plic de praf de copt
1 varf de cutit de sare
1 fiola de esenta de rom
1 lingura cu varf de cacao

Instructiuni de preparare
Intr-un bol mare, adauga ouale si zaharul. Mixeaza la viteza mare pana cand amestecul devine pufos si isi dubleaza volumul.
Incorporeaza laptele si uleiul in compozitie, amestecand bine dupa fiecare adaugare pentru a obtine un amestec omogen.
Combina faina cu praful de copt si adauga-le treptat in bol, amestecand usor cu o spatula. Adauga sarea si esenta de rom pentru aroma.
Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt sau unge-o cu ulei si presara faina pentru a preveni lipirea.
Pune trei sferturi din compozitie in tava pregatita. In restul compozitiei, adauga lingura de cacao si amesteca bine.
Toarna amestecul de cacao peste compozitia din tava si foloseste o spatula pentru a crea un efect marmorat.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace checul timp de 35-40 de minute. Verifica daca este copt folosind testul cu scobitoarea; scobitoarea trebuie sa iasa curata.
Dupa ce checul este copt, lasa-l sa se raceasca inainte de a-l scoate din tava. Pentru un plus de aroma, poti presara zahar vanilat deasupra. Taie si serveste.