Descopera cum sa pregatesti Prajitura Felie de Lapte, un desert adorat de cei mici si nu numai

Cum sa pregatesti Prajitura Felie de Lapte
Descopera cum sa pregatesti Prajitura Felie de Lapte, un desert adorat de cei mici si nu numai

Descopera secretele prepararii prajiturii Felie de Lapte, un desert iubit atat de cei mici, cat si de cei mari. Aceasta prajitura delicioasa combina un blat pufos cu o crema fina de lapte, oferind o experienta gustativa de neuitat. Perfecta pentru orice ocazie, aceasta reteta te va ghida pas cu pas pentru a obtine un desert spectaculos si savuros.

Ingrediente pentru Blat:
5 oua
100 grame zahar
50 ml ulei
50 ml lapte
90 grame faina
40 grame cacao neagra
5 grame praf de copt
1 praf de sare

Ingrediente pentru Crema:
260 ml lapte
2 lingurite amidon
100 grame zahar
5 grame gelatina granulata
30 ml apa rece
200 ml smantana pentru frisca
250 grame mascarpone
1 lingurita extract de vanilie

Preparare Blat:

Bate galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana cand compozitia devine spumoasa si isi dubleaza volumul.
Adauga treptat uleiul, apoi incorporeaza laptele.
Cerne faina, cacaoa si praful de copt si adauga-le treptat in compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula.
Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea ferma, apoi incorporeaza-le delicat in compozitia de aluat, amestecand de jos in sus.

Coacere Blat:
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace blatul timp de aproximativ 10 minute.

Racire si Taiere:
Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in jumatate pentru a obtine doua foi.

Preparare Crema:

Hidrateaza gelatina in apa rece.
Intr-o craticioara, amesteca zaharul si amidonul, adauga treptat laptele si pune pe foc mic. Amesteca continuu pana cand compozitia incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Dupa ce amestecul s-a ingrosat, ia craticioara de pe foc si adauga gelatina hidratata, amestecand pana se dizolva complet.
Transfera crema intr-un castron, acopera-l cu folie alimentara si las-o sa se raceasca complet.

Preparare Frisca:
Bate smantana pentru frisca pana se intareste, apoi adauga mascarpone si mixeaza pana la omogenizare.

Combinare Finala:
Incorporeaza crema de lapte racita si extractul de vanilie in amestecul de frisca si mascarpone. Lasa crema la frigider pentru 10-15 minute.

Asamblare Prajitura:
Primul Strat: Asaza prima foaie de blat intr-o tava si intinde uniform crema deasupra.
Al Doilea Strat: Acopera cu a doua foaie de blat.
Racire: Lasa prajitura la frigider pentru 2-3 ore.
Portionare: Dupa ce s-a racit bine, portioneaza prajitura si serveste-o.

Prajitura Felie de Lapte este alegerea ideala pentru a impresiona familia si prietenii cu un desert delicios si atractiv. Simplu de pregatit si extrem de gustoasa, aceasta prajitura va deveni cu siguranta un favorit in bucataria ta. Bucura-te de fiecare felie alaturi de cei dragi si transforma fiecare moment intr-o sarbatoare dulce!