Descopera Reteta Autentica Romaneasca de Fasole Batuta

Reteta Autentica Romaneasca de Fasole Batuta
Descopera Reteta Autentica Romaneasca de Fasole Batuta

Descopera gustul autentic al traditiei romanesti cu reteta de fasole batuta. Acest preparat clasic, savurat de generatii intregi, imbina perfect simplitatea si savoarea, fiind ideal pentru a aduce un strop de confort si familiaritate in orice masa. Insotita de ceapa calita si muraturi, fasolea batuta este un deliciu care te va cuceri prin aromele sale bogate si textura catifelata.

Ingrediente:

500 de grame de fasole uscata
4-5 cepe mari
4 linguri de ulei
1/2 capatana de usturoi
2 linguri de pasta de tomate
sare
piper

Mod de preparare:

Inmuiati fasolea in apa calduta timp de cateva ore, ideal peste noapte. Dupa inmuiere, scurgeti fasolea si acoperiti-o cu apa rece. Fierbeti fasolea, iar dupa primul clocot, scurgeti apa si acoperiti-o din nou cu apa proaspata. Repetati acest proces de 4-5 ori. Pentru a ajuta la inmuierea fasolei si pentru a reduce eventualele neplaceri digestive, puteti adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.

In ultima apa in care se fierbe fasolea, lasati-o sa fiarba la foc mic pana se inmoaie complet. Pentru un gust intens, adaugati cateva rondele de morcov, boabe de piper si frunze de dafin, pe care le veti indeparta inainte de pasare. Dupa ce fasolea este bine fiarta, scurgeti-o de apa si pasati-o cu un blender sau treceti-o prin sita.

Taiati ceapa feliute subtiri si caliti-o in ulei. Dupa ce devine translucida, adaugati pasta de tomate si amestecati bine. Amestecati jumatate din cantitatea de ceapa si usturoiul pisat cu fasolea pasata, pentru a obtine o pasta omogena. Uleiul din ceapa adauga textura si savoare fasolei. Asezonati cu sare si piper, apoi puneti fasolea batuta intr-un vas si acoperiti-o cu cealalta jumatate de ceapa calita cu bulion.

Fasolea batuta se serveste cu paine proaspata si salata de muraturi. Este delicioasa si pe felii subtiri de paine, alaturi de ceapa calita sau muraturi, ca aperitiv.

Fasolea batuta, cu gustul sau inconfundabil si prepararea sa simpla, ramane un pilon al bucatariei romanesti. Incercati aceasta reteta autentica pentru a aduce pe masa voastra un pic din traditia si caldura bucatariei de acasa. Servita cu paine proaspata si muraturi, fasolea batuta va deveni rapid un favorit in familia voastra, amintindu-va de savorile copilariei si mesele de sarbatoare.