Descopera Secretul Tortului Delicios “Valurile Dunarii” – Un Adevarat Deliciu Facut Acasa

Descopera Secretul Tortului Delicios “Valurile Dunarii” – Un Adevarat Deliciu Facut Acasa

Daca esti in cautarea unui desert care sa impresioneze atat prin aspect, cat si prin gust, tortul “Valurile Dunarii” este alegerea perfecta. Cu un amestec de arome delicate si straturi de texturi care se imbina armonios, acest tort reprezinta o adevarata opera de arta culinara. In acest articol, iti vom dezvalui secretul prepararii acestui delicios tort acasa, pas cu pas, pentru a te bucura de o experienta de neuitat in bucatarie.

Ingrediente:
300 g faina
180 g zahar
180 g unt
4 oua
8 g extract de vanilie
10 g praf de copt
1 lingura praf de cacao (10 g)
4 linguri lapte (30 g)
2 linguri coniac (15 g)
250 g visine fara samburi

Ingrediente pentru Crema:
500 ml lapte
50 g amidon
120 g zahar
100 g lapte condensat
180 g unt
8 g zahar vanilat
2 linguri cacao praf

Forma de Copt pe care am folosit-o eu este de 20×30 cm

Mod de Preparare

Pregatirea Blatului:
Intr-un bol, combina faina cu praful de copt.
Intr-un alt bol, bate untul moale impreuna cu zaharul vanilat pana devin cremoase. Adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Adauga treptat amestecul de faina si laptele, mixand pana cand obtii o compozitie omogena.
Intinde jumatate din aluat in tava de copt pregatita. In cealalta jumatate, adauga cacao si coniac, apoi distribuie uniform peste aluatul din tava.
Decoraza cu visine si coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.

Pregatirea Cremei:
Intr-o cratita, combina amidonul, zaharul, laptele rece si zaharul vanilat.
Pune amestecul pe foc si gateste pana obtii o crema densa.
Dupa ce crema s-a racit, adauga laptele condensat si untul, mixand pana cand devine fina si omogena.

Asamblarea Tortului:
Taie blatul racit pe jumatate si umple-l cu crema pregatita.
Presara un strat subtire de cacao praf deasupra si deseneaza modele folosind o furculita.
Pune tortul la frigider pentru cateva ore inainte de servire.

Prepararea tortului “Valurile Dunarii” poate parea o provocare, dar rezultatul final merita din plin efortul. Fiecare felie dezvaluie straturi perfecte de blat pufos, crema fina si visine zemoase, creand un desert care incanta toate simturile. Incearca aceasta reteta acasa si surprinde-ti familia si prietenii cu un adevarat deliciu, demn de orice ocazie speciala. Bon appétit!