Desert Delicat cu Foi Fragede si Crema Fina de Budinca

Un desert simplu si delicios, cu foi subtiri si crema fina de budinca si unt. Perfect pentru orice ocazie!

Ingrediente si mod de preparare
Aluat:
3 oua
3 linguri de cacao
375 g faina
150 g zahar
3 linguri de miere
1 lingura de bicarbonat de sodiu
Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si se imparte in 6 parti egale. Fiecare bucata se intinde intr-o foaie subtire, se asaza pe o tava si se coace pe rand, la 180°C, timp de aproximativ 8 minute.

Crema:
1 litru de lapte
200 g zahar
Zahar vanilat
40 g amidon de porumb
40 g faina
200 g unt
2 oua
Se fierb 750 ml lapte cu zaharul si zaharul vanilat. In laptele ramas (250 ml) se dizolva amidonul, faina si ouale, apoi se toarna in laptele fierbinte si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se mixeaza cu untul pana devine o crema pufoasa.

Se intind cate 8 linguri de crema pe fiecare foaie de aluat. La final, prajitura se acopera cu glazura.

Pofta buna! 🍰