Desert delicios cu crema de branza, alune si budinca cremoasa

Desert delicios cu crema de branza, alune si budinca cremoasa

Acest prajitura delicioasa este combinatia perfecta de texturi si arome. Blatul fraged, crema de branza fina si budinca cremoasa, toate imbogatite cu bucati de ciocolata, creeaza un desert spectaculos, ideal pentru ocazii speciale. Fara indoiala, acest desert va impresiona toti musafirii.

Ingrediente pentru blat fraged:
250 g faina
60 g zahar pudra
2 galbenusuri
1 lingura smantana
100 g margarina

Ingrediente pentru stratul de alune:
4 albusuri
60 g zahar tos
1 lingura faina
1 lingura pesmet
½ lingurita praf de copt
150 g alune macinate

Ingrediente pentru crema de branza:
1 kg branza de vaci (cat mai cremoasa)
150 g zahar tos
180 ml ulei
500 ml lapte
2 pachete de budinca de vanilie
2 oua
4 galbenusuri
1 pachet zahar vanilat

Ingrediente pentru crema de budinca:
500 ml lapte
2 galbenusuri
1 pachet zahar vanilat
60 g zahar tos
2 linguri faina de grau
2 linguri amidon
250 g unt
100 g ciocolata, taiata in bucati mici

Mod de preparare:

Pregatirea aluatului fraged: Amestecati ingredientele pentru aluat si framantati pana obtineti un aluat omogen. Asezati-l pe fundul unei tavi de 22×36 cm.

Pregatirea stratului de alune: Bateti albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugati faina, praful de copt, pesmetul si alunele macinate. Amestecati usor si turnati cu lingura peste aluatul fraged.

Pregatirea cremei de branza: Amestecati ouale intregi, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Adaugati treptat branza de vaci, pudra de budinca, uleiul si laptele. Turnati crema obtinuta peste stratul de alune. Coaceti aproximativ o ora la 180°C.

Pregatirea cremei de budinca: Amestecati jumatate din lapte cu zaharul vanilat, galbenusurile si fainurile. Fierbeti restul de lapte cu zaharul, apoi adaugati amestecul de galbenusuri si fierbeti budinca. Lasati sa se raceasca. Mixati untul, adaugati budinca racita si bucatile de ciocolata. Intindeti crema peste prajitura racita si presarati cacao deasupra.

Puneti desertul la frigider pentru a se intari si savurati-l dupa cateva ore!