
Aceasta prajitura cu foi fragede si crema fina de vanilie este un adevarat deliciu. Textura sa usoara si gustul bogat o fac perfecta pentru ocazii speciale sau pentru a indulci o zi obisnuita. Desi necesita putin timp de preparare, rezultatul merita pe deplin asteptarea!
Ingrediente (pentru o tava de 34×24 cm):
Pentru foi:
250 g faina
100 g zahar
1 ou
60 g unt
1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
1 lingura miere
2 linguri smantana
Pentru crema:
1 L lapte
2,5 linguri rase faina alba
2 plicuri budinca de vanilie
3 galbenusuri
250 g unt
150 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Prepararea foilor – Intr-un bol mare, amesteca toate ingredientele pentru aluat pana obtii o compozitie omogena. Imparte aluatul in trei parti egale. Intinde fiecare parte intr-o foaie subtire si coace-le pe dosul tavii, la 180°C, timp de 15-20 de minute, pana devin aurii. Lasa foile sa se odihneasca timp de o ora.
Prepararea cremei – Pune laptele la incalzit, dar pastreaza 100 ml deoparte. In aceasta cantitate de lapte ramasa, dizolva pudra de budinca, faina si galbenusurile, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Toarna amestecul in laptele fierbinte si amesteca continuu pana se ingroasa.
Finalizarea cremei – Dupa ce crema s-a racit complet, mixeaza untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos. Incorporeaza treptat crema de vanilie racita.
Asamblarea prajiturii – In tava in care ai copt foile, incepe sa le asezi in straturi, alternand cu crema. Acopera prajitura si las-o la frigider peste noapte pentru a se fragezi foile si a se combina aromele.
A doua zi, prajitura poate fi taiata si savurata alaturi de cei dragi. Pofta buna!