Ingrediente:
Pentru o tava de 24×36 cm
Biscuit cu nuca:
4 oua
40 g nuci macinate
30 g pesmet
40 g zahar
10 g faina alba
½ lingurita praf de copt
Aluat cu miere:
150 g faina pentru prajituri
150 g faina alba
2 lingurite miere
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
1 ou
150 g unt
1 lingura cacao
Marmelada de fructe (aproximativ 100 g)
Biscuit simplu:
4 oua
40 g zahar
40 g faina pentru prajituri
10 ml ulei
Crema de cafea:
500 ml lapte
200 g unt
2 linguri cafea solubila (dizolvata in putina apa)
2 galbenusuri
5 g amidon de porumb
5 g faina alba
1 plic budinca de vanilie (40 g)
Alcool (dupa gust)
30 g zahar
1 plic zahar vanilat
Mod de Preparare
Biscuit cu nuca:
Amesteca faina, praful de copt, pesmetul si nucile macinate intr-un bol.
Bate albusurile spuma, adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile.
Incorporeaza ingredientele uscate in compozitia de oua, amestecand usor.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de 20 de minute.
Aluat cu miere:
Cerna faina pe o suprafata de lucru si taie margarina in bucati mici, amestecand-o cu faina.
Adauga restul ingredientelor si framanta pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in doua. Intinde una dintre parti si asaza-o pe fundul unei tavi.
In a doua parte de aluat adauga cacao si modeleaza aproximativ 9 rulouri subtiri.
Biscuit simplu:
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul, apoi galbenusurile.
Adauga uleiul si incorporeaza faina, amestecand usor.
Montare si Coacere:
Pe aluatul intins in tava, intinde un strat de marmelada.
Toarna aluatul pentru biscuit simplu peste marmelada.
Asaza rulourile din aluat cu cacao de-a lungul tavii.
Coace la 180°C timp de 30 de minute, apoi lasa sa se raceasca complet.
Crema de cafea:
Fierbe jumatate din lapte cu zaharul. In restul laptelui, dizolva amidonul, faina, budinca, zaharul vanilat si galbenusurile.
Adauga amestecul peste laptele fierbinte si gateste pana se ingroasa. Lasa sa se raceasca.
Bate untul pana devine spumos, apoi adauga treptat budinca racita. La final, incorporeaza cafeaua dizolvata si alcoolul.
Asamblare:
Asaza in tava stratul de aluat cu miere, marmelada si rulouri.
Intinde deasupra crema de cafea.
Adauga blatul cu nuca drept ultim strat.