Ingrediente necesare:
500 g aluat foietaj
350 ml lapte
350 ml suc de portocale
2 oua
150 g zahar
40 g faina
40 g amidon de porumb
50 g unt
5 g zahar vanilat (1 lingurita)
15 g unt topit pentru ungerea tavii
zahar pudra pentru decor
tava cu dimensiunile 18 x 26 cm
Mod de preparare:
Turnati 2/3 din lapte si suc de portocale intr-o cratita. Adaugati amidonul, faina, zaharul si ouale. Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
Turnati restul de lapte si amestecati din nou.
Puneti cratita pe aragaz, la foc mic, si gatiti compozitia, amestecand constant, pana cand se ingroasa.
Luati cratita de pe foc si adaugati zaharul vanilat si untul moale. Amestecati bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
Lasati crema sa se raceasca. Intre timp, pe o suprafata presarata cu faina, intindeti aluatul foietaj sau folositi unul deja intins.
Taiati aluatul foietaj pe jumatate, transversal.
Puneti prima jumatate de aluat in tava pregatita cu hartie de copt.
Distribuiti uniform crema peste stratul de aluat.
Acoperiti crema cu a doua jumatate de aluat. Daca este nevoie, taiati marginile de aluat care depasesc tava.
Taiati desertul in dreptunghiuri, apoi ungeti-l cu untul topit folosind o pensula de silicon.
Coaceti desertul timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Lasati desertul sa se raceasca complet, mutati-l pe un platou si indepartati hartia de copt.
La final, presarati zahar pudra pentru decor.
Pofta buna!