Desert spectaculos cu crema de frisca si cocos

Desert spectaculos cu crema de frisca si cocos

Ingrediente pentru blat
6 oua mari
250 g zahar
90 ml ulei
190 g faina alba
10 g praf de copt
15 g cacao
Ingrediente pentru crema si decor
660 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
10 g cacao
20 g gelatina
60 g zahar pudra
1 pahar de cafea cappuccino (pentru insiropat)
400 g crema caramel cu cacao
2 maini de fulgi de cocos

Mod de preparare

  1. Pregatirea blatului
    Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma ferma. Adaugati treptat zaharul, mixand pana cand obtineti o compozitie lucioasa.
    Incorporati galbenusurile unul cate unul, continuand sa mixati, apoi adaugati uleiul treptat.
    Amestecati faina cu praful de copt si cacao, cerneti-le si incorporati-le usor in compozitie.
    Turnati aluatul intr-o tava (36×24 cm) tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180°C timp de 30 minute. Lasati sa se raceasca complet, apoi taiati blatul in doua.
  2. Pregatirea cremei
    Bateti smantana rece impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma.
    Dizolvati gelatina in 60 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi incalziti-o usor (fara a fierbe) pana se dizolva complet.
    Adaugati 2-3 linguri din crema de frisca peste gelatina, amestecati bine si turnati amestecul peste restul cremei, mixand scurt. Impartiti crema in doua parti egale; in una dintre ele adaugati cacao si mixati.
  3. Asamblarea prajiturii
    Puneti prima jumatate de blat in tava, insiropati-o cu cafea cappuccino.
    Intindeti uniform crema alba, apoi cea cu cacao. Folositi un bat de lemn sau o furculita pentru a crea un model marmorat.
    Asezati cealalta jumatate de blat deasupra si apasati usor.
  4. Decorare
    Intindeti crema caramel pe suprafata prajiturii, apoi presarati fulgii de cocos si apasati usor pentru a-i fixa.
  5. Racire si servire
    Lasati prajitura la frigider peste noapte. Se taie si se serveste a doua zi.