Ingrediente pentru blat
6 oua mari
250 g zahar
90 ml ulei
190 g faina alba
10 g praf de copt
15 g cacao
Ingrediente pentru crema si decor
660 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
10 g cacao
20 g gelatina
60 g zahar pudra
1 pahar de cafea cappuccino (pentru insiropat)
400 g crema caramel cu cacao
2 maini de fulgi de cocos
Mod de preparare
- Pregatirea blatului
Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma ferma. Adaugati treptat zaharul, mixand pana cand obtineti o compozitie lucioasa.
Incorporati galbenusurile unul cate unul, continuand sa mixati, apoi adaugati uleiul treptat.
Amestecati faina cu praful de copt si cacao, cerneti-le si incorporati-le usor in compozitie.
Turnati aluatul intr-o tava (36×24 cm) tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180°C timp de 30 minute. Lasati sa se raceasca complet, apoi taiati blatul in doua. - Pregatirea cremei
Bateti smantana rece impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma.
Dizolvati gelatina in 60 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi incalziti-o usor (fara a fierbe) pana se dizolva complet.
Adaugati 2-3 linguri din crema de frisca peste gelatina, amestecati bine si turnati amestecul peste restul cremei, mixand scurt. Impartiti crema in doua parti egale; in una dintre ele adaugati cacao si mixati. - Asamblarea prajiturii
Puneti prima jumatate de blat in tava, insiropati-o cu cafea cappuccino.
Intindeti uniform crema alba, apoi cea cu cacao. Folositi un bat de lemn sau o furculita pentru a crea un model marmorat.
Asezati cealalta jumatate de blat deasupra si apasati usor. - Decorare
Intindeti crema caramel pe suprafata prajiturii, apoi presarati fulgii de cocos si apasati usor pentru a-i fixa. - Racire si servire
Lasati prajitura la frigider peste noapte. Se taie si se serveste a doua zi.