Desertul perfect pentru sarbatori – Prajitura cu ciocolata si gem de caise

Aceasta prajitura cu aroma de turta dulce, glazura de ciocolata si un strat generos de gem de caise este desertul ideal pentru sarbatori sau orice ocazie speciala. Usor de preparat si incredibil de savuroasa, va deveni cu siguranta preferata familiei!

Ingrediente:
Pentru aluat:
600 g faina alba
250 g zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
4 linguri cacao pudra neindulcita
2 linguri amestec de condimente pentru turta dulce
750 ml lapte
6 linguri gem de caise
3 oua
300 ml ulei de floarea-soarelui
Pentru glazura:
300 g gem de caise
250 g ciocolata neagra
2 linguri ulei
Pentru decor:
3 lingurite zahar decorativ colorat

Mod de preparare:
Pregatirea aluatului
Intr-un bol mare, bateti ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin spumoase. Amestecati separat ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, cacao si condimentele pentru turta dulce. Adaugati treptat amestecul uscat peste ouale spumate, alternand cu uleiul si laptele, pana obtineti o compozitie omogena. La final, incorporati gemul de caise.
Coacerea
Turnati aluatul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Nivelati suprafata si coaceti in cuptorul preincalzit la 190°C, pentru 35 de minute. Dupa coacere, rasturnati prajitura pe un blat de lucru si indepartati hartia de copt.
Glazurarea
Cat prajitura este inca fierbinte, ungeti suprafata cu un strat generos de gem de caise. Lasati sa se raceasca complet. Topiti ciocolata impreuna cu uleiul la microunde sau pe baie de aburi, apoi turnati glazura uniform peste prajitura. Decorati cu zahar colorat inainte ca glazura sa se intareasca.
Servirea
Dupa ce ciocolata s-a intarit complet, taiati prajitura in felii lungi.

Un desert perfect pentru sarbatori si ocazii speciale!