Desertul Perfect pentru Zilele Calduroase de Vara: Tort Racoritor si Savuros

Desertul Perfect pentru Zilele Calduroase de Vara: Tort Racoritor si Savuros

Ingrediente Necesare

Pentru Blat:
3 oua
Un praf de sare
80g zahar
80g faina
20g cacao
1 lingurita praf de copt
30g ulei vegetal
Tava de copt de 28×18 cm

Pentru Crema:
300g capsuni
2 banane
18g gelatina
120g apa
500g smantana (33% grasime)
100g zahar
8g zahar vanilat
460g branza de crema

Mod de Preparare

Blatul:
Preincalziti cuptorul la 180℃ si pregatiti o tava de copt de 28×18 cm, ungand-o si tapetand-o cu faina.
Intr-un bol mare, bateti ouale cu un praf de sare pana devin spumoase.
Adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana cand compozitia devine omogena si aerata.
Cerneti faina, cacaoa si praful de copt peste amestecul de oua si incorporati-le usor cu o spatula.
Adaugati uleiul vegetal si amestecati pana se incorporeaza complet.
Turnati aluatul in tava si nivelati-l cu o spatula.
Coaceti timp de aproximativ 25 de minute sau pana cand blatul este gata. Lasati-l sa se raceasca in tava.

Crema:
Hidratati gelatina in apa pentru cateva minute.
Intr-un blender, mixati capsunile si bananele pana obtineti o pasta fina.
Incalziti gelatina hidratata pana se dizolva complet.
Intr-un bol mare, bateti smantana cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti varfuri moi.
Adaugati branza de crema si pasta de fructe, mixand pana la omogenizare.
Adaugati gelatina dizolvata si amestecati bine.

Asamblare:
Turnati crema peste blatul racit si nivelati cu o spatula.
Acoperiti forma cu folie alimentara si lasati desertul la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte pentru a se intari.

Servire:
Dupa refrigerare, taiati desertul in bucati dreptunghiulare sau patrate.
Serviti rece si bucurati-va de un desert delicios, perfect pentru zilele calduroase de vara.