Doliu in lumea filmului. A murit actrita Shannen Doherty, cunoscuta din serialul „Beverly Hills, 90210”

A murit actrita Shannen Doherty

Fanii sunt in doliu dupa actrita americana Shannen Doherty, care a murit la varsta de 53 de ani din cauza cancerului. “Cu mare tristete confirm decesul actritei Shannen Doherty,” a declarat publicista sa, Leslie Sloane, citata de BBC.

Doherty a avut o cariera de patru decenii pe ecran, fiind recunoscuta pentru rolurile sale din seriale populare precum Beverly Hills 90210 si Charmed. Desi Doherty si personajele sale pareau adesea sa traiasca intr-o lume mai stralucitoare si mai atragatoare, ea a fost intotdeauna o persoana cu care publicul a simtit o legatura profunda, potrivit aceleiasi surse.

Nascuta in Memphis, actrita a inceput sa joace inca din copilarie, avand aparitii in seriale TV precum Voyagers, Our House si Father Murphy. La doar 11 ani, in 1982, s-a alaturat distributiei de lunga durata a serialului Little House on the Prairie, interpretand-o pe Jenny Wilder. Primul sau rol semnificativ in film a venit in 1985, in Girls Just Want to Have Fun, unde a jucat alaturi de Sarah Jessica Parker si Helen Hunt. Trei ani mai tarziu, a interpretat-o pe Heather Duke in drama cult pentru adolescenti Heathers, din 1988, cu Winona Ryder, Lisanne Falk si Kim Walker. Cand s-a lansat un reboot al serialului in 2016, Doherty a jucat rolul mamei uneia dintre noile generatii de Heathers.

In 1990, Doherty a obtinut rolul cel mai important din cariera sa – Brenda Walsh in serialul original Beverly Hills, 90210. Serialul urmarea un grup de adolescenti care se confruntau cu probleme de relatie si familie, aspecte cu care telespectatorii se puteau identifica, in ciuda decorului plin de farmec din Beverly Hills.

In viata personala, Doherty a trebuit sa faca fata unor provocari majore de sanatate. In martie 2015, a fost diagnosticata cu cancer la san. In anul urmator, a suferit o mastectomie si a urmat sedinte de chimioterapie si radioterapie.

Initial, in 2017, a anuntat ca boala intrase in remisie, insa cancerul a revenit doi ani mai tarziu. In acea perioada, Doherty participa la un nou reboot al serialului 90210, dorind sa onoreze memoria fostului sau coleg Luke Perry, care a murit in urma unui accident vascular cerebral la 52 de ani.

„Este atat de ciudat sa fii diagnosticata cu cancer si apoi sa vezi pe cineva aparent sanatos plecand primul”, a declarat Doherty. „A fost un soc enorm. Participarea la acel spectacol a fost cel putin un mod de a-l onora.”

Moartea lui Shannen Doherty lasa un gol imens in inimile fanilor si colegilor sai. Talentul sau inconfundabil si puterea de a infrunta provocarile vietii vor ramane mereu o sursa de inspiratie. Cu roluri memorabile si o cariera impresionanta, Doherty a reusit sa isi lase amprenta in industria filmului. Amintirea sa va trai prin personajele pe care le-a interpretat si prin curajul sau in lupta impotriva bolii. Lumea filmului a pierdut o stea stralucitoare, dar mostenirea sa artistica va dainui pentru generatiile viitoare.