Exclude-le imediat din viața ta! 12 obiceiuri zilnice, care îți afectează Creierul

Creierul conduce practic toate procesele, care au loc în organismul nostru. Și practic fiecare om are obiceiuri proaste, care aduc daune sănătății acestui organ de mare importanță. Află care sunt acestea și exclude-le din lista obiceiurilor tale zilnice, pentru a preveni distrugerea celulelor creierului

Cauți totul în internet

Dacă ai o vârstă trecută de pragul celor 30 de ani, atunci ții minte timpurile, când erai nevoit să memorezi o mulțime de numere de telefoane. Poți ști chiar diferite tehnici, care te ajutau să memorezi ceva mai ușor. Asta ajută să îți antrenezi creierul. În condițiile moderne oamenii nu mai păstrează informația în minte, iar asta duce la probleme. Conform cercetărilor, studenții memorează mai prost informația, dacă știu că o pot găsi cu ușurință în internet. Străduie-te cât mai des să îți amintești informația necesară desinestătător.

Privești multe show-uri televizate

Reality show-urile sunt un fel de fast food pentru creier. Acestea distrug intelectul și îți influențează comportamentul. Cercetătorii au stabilit, că vizionarea continuă a emisiunilor televizate schimbă structura creierului, micșorând nivelul IQ – ului și măresc agresivitatea. Încearcă să îți găsești alt hobby, mai util pentru creierul tău.

Faci mai multe lucruri odată

Cercetătorii au descoperit, că oamenii, care regulat întâlnesc mai multe fluxuri de informație digitală, memorează mai prost datele și nu sunt capabili să își concentreze atenția la fel de bine, ca și oamenii, care fac lucrurile consecutiv. Cercetările demonstrează că multifuncționalitatea scade temporar nivelul intelectului cu 15%. Încearcă să nu te grăbești și să îndeplinești sarcinile una după alta.

Muncești, atunci când ești bolnav

Impunându-ți creierul să lucreze sau să învețe, atunci când te recuperezi după o boală este o idee proastă. Organismul are nevoie de energie pentru a se restabili, iar tu o pierzi pentru a te ocupa de muncă. Acest obicei slăbește sistemul imunitar și îți face organismul și mai vulnerabil pentru infecții. Înainte de a te ocupa de lucru activ, trebuie să îți acorzi ceva timp pentru a-ți restabili forțele.

Dormi cu capul sub plapumă

Oxigenul este foarte important pentru funcționarea normală a creierului. Cu cât mai puțin ajunge în plămâni, cu atât mai rău este pentru organism. Dacă îți acoperi capul cu plapumă, atunci limitezi cantitatea de oxigen necesară. Desigur, așa te simți mai confortabil, dat totuși inspirarea aerului bogat în dioxid de carbon, poate afecta celulele creierului tău. Evită să mai dormi în acest mod.

Nu mănânci la dejun

Posibil ai auzit, că dacă nu mănânci la dejun asta duce la îngrășare. Dar posibil nu știi, că asta poate dăuna creierului tău. Cercetătorii au stabilit, că oamenii, care regulat evită să ia micul dejun, sunt supuși unui risc înalt de accident vascular cerebral și de mărire a tensiunii arteriale.

Mesteci gumă

Pe de o parte, s-a stabilit, că guma de mestecat ajută să scapi de stres, iar asta poate fi benefic. Pe de altă parte, mestecatul gumei poate distruge memoria de scurtă durată. Acest proces împiedică omul să memoreze cuvinte și cifre.

Mănânci prea mult dulce

Se pare că consumul excesiv de zahăr duce nu doar la probleme cu dinții, diabet și obezitate, dar și dăunează creierului. Cantitatea excesivă de zahăr în organism duce la dificultăți de asimilare și absorbire a substanțelor nutritive, iar asta duce la probleme. Creierul are nevoie de substanțe nutritive pentru funcționarea optimală.

Consumi alcool regulat

Cercetările demonstrează legătura dintre consumul alcoolului și afecțiunile creierului. Conform datelor științifice, consumul de alcool de câteva ori pe săptămână poate duce la probabilitatea ridicată de dezvoltare a atrofiei anumitor regiuni ale creierului, care sunt responsabile de memorie și orientare în spațiu.

Bei prea puțină apă

Oamenii de știință au ajuns la concluzia, că deshidratarea de lungă durată duce la contractarea celulelor creierului, iar asta afectează abilitatea lor de a funcționa. La fel ca și frunzele plantelor fără de apă, suferă și celulele creierului.

Fumezi

Știai că nicotina poate duce la distrugerea creierului? Cu timpul asta poate fi motivul apariției bolii Alzheimer.

Nu dormi suficient

Lipsa somnului poate fi un pericol pentru sănătate și creier. Din păcate, în prezent oamenii acordă tot mai puțin timp odihnei și somnului de calitate. Conform cercetărilor, la începutul secolului trecut oamenii dormeau în jur de 9 ore pe noapte. Acum, oamenii dorm mai puțin – mulți nu își pot permite să doarmă nici măcar 7 ore. Datele științifice recente arată că lipsa somnului suficient reduce capacitățile cognitive și distruge celulele creierului.