Aluat:
-200 ml ulei
-200 ml bors
-2 linguri zahar (poate fi adaugat si mai mult)
-1 plic de drojdie uscata
-½ lingurita sare
-coaja rasa de la jumatatea unei lamai
-aproximativ 500 g fain
Umplutura:
-gem/dulceata cu consistenta tare, marmelada, rahat etc.
Decor:
-zahar pudra vanilat
Metoda de preparare:
-Intr-un vas, amestecati cu grija uleiul, borsul, sarea, vanilina, drojdia uscata si coaja rasa de lamaie. Combinatia trebuie omogenizata cu atentie folosind o lingura.
-Incorporati apoi faina si amestecati pana cand obtineti un aluat uniform, fara a-l lucra prea mult pentru a mentine consistenta dorita.
-Acoperiti aluatul cu un prosop sau folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca timp de aproximativ 30 de minute.
-Impartiti aluatul in 3 portiuni egale, apoi utilizati un sucitor, intre doua foi de copt, pentru a intinde fiecare bucata in mod uniform. Pentru a preveni lipirea, folositi folia de copt. Cu ajutorul unui capac cu diametrul de 26 cm, decupati cercuri din aluat. Pastrati marginile aluatului, insa nu le lucrati prea mult, pentru a nu se intari mai tare la copt. Fiecare cerc de aluat se taie in 12 felii, rezultand astfel cornulete de aproximativ 4 cm. Plasati o fasie de rahat pe fiecare feliuta si rulati cornuletele de la margine spre centru, ingloband cu grija umplutura.
-Aranjati cornuletele pe o tava acoperita cu hartie de copt si introduceti-le in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce sunt scoase din cuptor si inca sunt calde, presarati generos zahar pudra peste ele si rotiti-le pentru a asigura o acoperire uniforma. Apoi aranjati-le cu grija pe un platou curat. Dupa racirea completa, puteti sa le depozitati in cutii etanse.
Pofta buna si spor la prepararea retetei de cornulete!