Frigaruile de somon cu sos cremos de iaurt sunt o combinatie delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru orice masa de vara.
Ingrediente:
Pentru frigaruile de somon:
680 g fileuri de somon, taiate in cuburi de 2,5 cm
2 linguri de ulei de masline
Sucul de la 1 lamaie
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita de marar uscat
1 lingurita de boia de ardei
Sare si piper dupa gust
Bete de lemn pentru frigarui, inmuiate in apa timp de 30 de minute
Pentru sosul cremos de iaurt cu marar:
1 cana de iaurt grecesc simplu
2 linguri de marar proaspat, tocat
1 lingura de suc de lamaie
1 catel de usturoi, tocat marunt
Sare si piper dupa gust
Metoda de preparare:
Frigarui de somon:
-Intr-un bol mare, combinati uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul tocat, mararul uscat, boiaua de ardei, sarea si piperul.
-Adaugati cuburile de somon in marinada, amestecand pentru a le acoperi uniform. Acoperiti si refrigerati timp de cel putin 30 de minute.
-Preincalziti gratarul la temperatura medie-inalta.
-Infigeti cuburile de somon marinat pe betele de lemn inmuiate.
-Gatiti frigaruile de somon timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand somonul este gatit si are o crusta frumoasa.
-Scoateti de pe gratar si lasati deoparte.
Sos cremos de iaurt cu marar:
-Intr-un bol mediu, combinati iaurtul grecesc, mararul proaspat, sucul de lamaie, usturoiul tocat, sarea si piperul.
-Amestecati pana cand devine neted si bine omogenizat.
-Ajustati condimentarea dupa gust si refrigerati pana cand este gata de servire.
Asamblare:
-Serviti frigaruile de somon la gratar fierbinti, cu sosul cremos de iaurt cu marar alaturi.
-Decorati cu marar proaspat suplimentar si felii de lamaie, daca doriti.
Savurati aceste frigarui de somon cu sos cremos de iaurt alaturi de familie si prieteni pentru o experienta culinara de neuitat.