Daca sunteti in cautarea unui desert rapid si delicios, aceste fursecuri cu lamaie si crema de lamaie sunt alegerea perfecta. Cu un gust revigorant si o textura frageda, aceste fursecuri sunt gata in doar 20 de minute, fiind ideale pentru a satisface pofta de dulce intr-un timp record.
Ingrediente pentru aluat:
225 g unt
110 g zahar pudra
1 lamaie (pentru coaja)
375 g faina alba de grau
1 praf de sare
Ingrediente pentru crema:
150 g unt
220 g zahar pudra
4 linguri zeama de lamaie
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti doua tavi cu hartie de copt.
Pentru aluat, amestecati untul (la temperatura camerei) cu zaharul pudra intr-un castron pana devin omogene. Adaugati coaja rasa de la o lamaie, apoi incorporati treptat faina si sarea. Framantati usor pana cand aluatul devine omogen.
Folositi un pos cu gura mare pentru a forma fursecurile direct pe hartia de copt si coaceti-le in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute.
Lasati biscuitii sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi transferati-i pe un gratar.
Pentru crema, bateti untul pana devine cremos, adaugati treptat zaharul pudra si, dupa ce compozitia devine omogena, adaugati zeama de lamaie, amestecand bine.
Folositi din nou posul pentru a pune crema intre biscuiti. La final, presarati zahar pudra pe deasupra.
Savurati fursecurile cu lamaie si crema de lamaie alaturi de cei dragi si bucurati-va de un desert proaspat si aromat. In doar 20 de minute, veti avea pe masa o delicatesa care va incanta toate gusturile, aducand un strop de prospetime in fiecare muscatura. Pofta buna!