Aceste fursecuri cu unt, delicate si fragede, sunt desertul perfect pentru orice ocazie. Cu o textura fina si aroma de vanilie, completate de un strop de marmelada sau gem, sunt usor de preparat si irezistibile. Urmareste reteta pas cu pas si bucura-te de un desert clasic, delicios si rafinat.
Ingrediente:
320 g faina de grau
50 g amidon de cartofi
200 g unt
4 galbenusuri de ou
100 g zahar pudra
Cateva picaturi de extract de vanilie
100 g marmelada sau gem dens
Metoda de preparare:
Scoate untul si ouale din frigider inainte de a incepe prepararea, pentru a le aduce la temperatura camerei.
Intr-un bol, bate untul moale cu mixerul pana devine cremos si pufos, timp de cateva minute. Adauga treptat zaharul pudra, continuand sa mixezi timp de 5 minute.
Adauga cate un galbenus de ou, mixand dupa fiecare. In acest moment, poti adauga si extractul de vanilie.
Incorporeaza faina si amidonul de cartofi, amestecand mai intai cu o spatula, apoi cu mixerul la viteza mica. Aluatul va fi destul de dens.
Pune aluatul intr-un pos pentru prajituri cu un varf in forma de stea. Formeaza fursecuri cu diametrul de 3-4 cm pe o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa spatiu intre fursecuri, deoarece nu cresc foarte mult la copt.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace fursecurile timp de aproximativ 15 minute, pana devin usor aurii.
Dupa coacere, lasa fursecurile sa se raceasca pe un gratar. In centrul fiecarui fursec, adauga putina marmelada sau gem dens.
Timp de coacere: 15 minute la 180°C
Portii: Aproximativ 105 fursecuri