Iata reteta pentru gogosi cu iaurt si stafide. Aceasta reteta este pentru aproximativ 15-20 de gogosi si necesita urmatoarele ingrediente:
-300 g iaurt cu 30% grasime
-160 g faina
-2 pliculete de zahar vanilat
-3 oua
-1 fiola esenta de vanilie
-10 g praf de copt
-Coaja rasa de la 1 lamaie
-1 praf de sare
-120 g stafide
-100 g zahar pudra pentru pudrat
-350 ml ulei pentru prajit
Metoda de preparare gogosi cu iaurt si stafide:
1.Intr-un bol mare amesteca iaurtul, ouale, esenta de vanilie, zaharul vanilat, coaja rasa de la o lamaie si un praf de sare pana cand obtii un amestec omogen.
2.Amesteca faina cu praful de copt si cu stafidele.
3.In compozitia obtinuta la numarul 1 adauga faina treptat si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor. Trebuie sa obtii o compozitie moale, ce poate fi usor luata cu lingura.
4.Incinge uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu. Verifica temperatura uleiului prin introducerea unui cub mic de paine – daca se rumeneste in cateva secunde, uleiul este suficient de incins.
5.Folosind o lingura normala sau una pentru inghetata, ia portii de aluat si formeaza gogosi rotunde pe care le poti transfera cu atentie in tigaie cu ulei incins.
6.Prajeste gogosile pe ambele parti pana cand devin aurii si pufaitoare. Asigura-te ca gogosile sunt gatite in interior prin testarea uneia dintre ele – trebuie sa fie coapta pana la mijloc.
7.Foloseste o spatula cu gauri pentru a scoate gogosile din tigaie si transfera-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
8.Pudreaza gogosile cu zahar pudra si serveste-le calde sau la temperatura camerei.
Aceste gogosi cu iaurt si stafide sunt pufoase, aromate si usor dulci. Pot fi savurate ca desert, la micul dejun sau in timpul pauzelor de cafea.
Ti-ar placea si reteta noastra de Briose marmorate ! Sunt delicioase si tare aratoase!