Ingrediente pentru aluat:
250 ml lapte caldut
40 g drojdie proaspata
15 g zahar (1 lingura)
5 g faina (1 lingurita, pentru maia)
500 g faina alba
1 ou
1 praf de sare
15 g zahar (1 lingura)
100 ml unt topit
Ingrediente pentru umplutura de branza:
250 g branza de vaci semi-degresata
100 ml lapte
Zahar vanilat (dupa gust)
Zahar (dupa preferinta)
Alte ingrediente:
Marmelada (dupa gust)
Frisca (pentru decor)
Pudra de cacao
Mod de preparare:
Amestecati laptele caldut cu drojdia, 15 g de zahar si 5 g de faina. Lasati compozitia sa creasca pana devine spumoasa.
Intr-un bol mare, combinati faina, oul, sarea si zaharul. Turnati maiaua crescuta si incepeti sa framantati. Adaugati treptat untul topit, continuand sa framantati pana obtineti un aluat moale si elastic. Acoperiti-l cu un prosop si lasati-l la dospit pana isi dubleaza volumul.
Puneti branza de vaci, laptele, zaharul vanilat si zaharul intr-un blender sau mixer si mixati pana obtineti o crema fina.
Dupa ce aluatul a crescut, formati bile de dimensiunea dorita si aplatizati-le usor. Prajiti-le in ulei incins pana devin aurii pe ambele parti, apoi scoateti-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Dupa ce s-au racit putin, ungeti gogosile cu marmelada, adaugati o lingura de crema de branza, decorati cu frisca si presarati pudra de cacao deasupra.